Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Den s Horskou službou nabídne v Loučné nad Desnou ukázky techniky i zábavu

Oblíbený den s Horskou službou proběhne v sobotu v zámeckém parku v Loučné nad Desnou na Šumpersku. Celodenní program nabídne záchranářské ukázky, vzdělávání, zábavu, sport a hudební program až do půlnoci. Akce se koná už po páté.

Den s Horskou službou se koná v sobotu 20. července od 10 hodin dopoledne v zámeckém parku v Loučné nad Desnou na Šumpersku. Nabídne celodenní interaktivní prezentaci Horské služby plnou záchranářských ukázek, vzdělávání, zábavy a sportu a hudební program až do půlnoci. "Akce se koná už po páté a i letos jsme připravili celou řadu novinek včetně vzdělávací soutěže o zajímavé ceny. Na své si přijdou jak dospělí, tak hlavně děti," uvedl organizátor a záchranář z Jeseníků Roman Fišnar.

Děti se budou moci povozit na dvou lanovkách, vyzkoušet si obratnost na lanovém žebříku a pohyblivé kládě, podívat se do opravdového záchranářského vrtulníku nebo zkusit slack – line. Záchranáři chystají také prohlídku vybavení a techniky, představení práce kynologů, komentované ukázky technických zásahů nebo ošetřování zraněného. Pro děti pak poběží soutěžní program s plněním úkolů na stanovištích. Děti s vyplněnou hrací kartou se dostanou do slosování, které proběhne v 16 hodin. Ve hře budou lety vrtulníkem, volné vstupy do aquaparku, bazénů a výjezdy lanovkou.

Po zásahu IZS je olomoucký bazén opět v provozu. Poplach vznikl kvůli výparům z dezinfekce, uvádí město

Pět osob převezli záchranáři z areálu olomouckého plaveckého stadionu ve středu večer k ošetření do nemocnice kvůli obavám ze zasažení chlorem. Na místě zasahovali hasiči, od čtvrtku je bazén bez omezení opět k dispozici návštěvníkům, podle...

Na místě bude také stánek se zimním a lavinovým vybavením, zájemci mohou navštívit expozici o historii horské služby. Sportovci si budou moci otestovat svou kondici v osmi nebo patnáctikilometrovém běhu na Tři kameny, trať svým profilem a délkou odpovídá fyzickým prověrkám horských záchranářů. Připraven je i běh pro děti do 6 let na 150 metrů.

Součástí doprovodného programu bude také vystoupení hudebních skupin, tvořivé dílničky, jarmark, fotbalové šipky a nafukovací lukostřelba a nebude chybět bohaté občerstvení. Podrobnosti jsou na denshorskousluzbou.cz.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Roman Fišnar/Horská služba ČR

Štítky akce, Horská služba, ukázky, tip na víkend, Loučná nad Desnou, technika, Šumperk, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Den s Horskou službou nabídne v Loučné nad Desnou ukázky techniky i zábavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.