Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Pro malého Vilíka z Brna se vybralo dvacet milionů. Peníze poslalo přes 25 tisíc lidí z celé republiky

Roční Vilík z Brna trpí vzácným neurodegenerativním onemocnění, které trápí zhruba třicet lidí na celém světě. Onemocnění neustále zhoršuje Vilíkův zdravotní stav, naději však představuje speciální genová terapie. Léčba, která stojí 20 milionů korun, je podle lékařů Vilíkovou jedinou šancí. Lidé z celého Česka se na malého chlapečka začali skládat v probíhající sbírce. Její cíl se poměrně rychle podařilo naplnit, k nedělnímu ránu se vybralo celkem 20 187 582 korun.

Do sbírky se dosud zapojilo 25211 dárců, kterým osud malého Vilíka není lhostejný. Příběh chlapečka zasáhl také brněnského rodáka Petra Švancaru, který se stal jeho patronem na cestě za potřebnou léčbou.

„Tenhle bombarďák se jmenuje Vilík, je stejně jako já z Brna, ale neměl to štěstí v životě, že by byl zdravej a má před sebou velký boj. Bohužel, potřebujeme vybrat hodně peněz. Chápu, že ne každej může finančně pomoct, ale můžete pomoct tím, že budete jeho příběh sdílet na sociálních sítích. Vy, co můžete pomoct, tak samozřejmě máme QR kód, na který můžete poslat jakoukoliv částku. Každej máme v životě nějakej boj a já bych byl rád, kdyby Vilda ten svůj vyhrál. Potřebujeme hodně peněz. Děkujeme za pozornost. Vildovi přeju, ať to všechno zvládne a pojďte společně se mnou do toho,“ řekl fotbalista na společném videu s Vilíkem zveřejněném na Facebooku a Instagram.

Ohodnoť článek

Štítky pomoc, onemocnění, dítě, sbírka, Vilík, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro malého Vilíka z Brna se vybralo dvacet milionů. Peníze poslalo přes 25 tisíc lidí z celé republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.