Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Sobota 17. srpna 2024  |  Svátek má Petra
Bez reklam

Šternberskou nemocnicí provede návštěvníky chytrá navigace. Novinka se připravuje i pro Prostějov

Nástroj pro snadnější orientaci v areálu zdravotnického zařízení nově nabízí pacientům či návštěvníkům šternberská nemocnice. Veřejnosti je k dispozici online navigační systém, který je přístupný přes odkaz či po načtení QR kódu chytrým telefonem.

U každých vstupních dveří a na každém oddělení Nemocnice AGEL Šternberk jsou kvůli novému navigačnímu systému instalované informační prvky s mapou a QR kódem. Lidé si mohou chytrým telefonem s internetovým připojením načíst prostředí, které je dovede na požadované pracoviště či jiné místo v areálu nemocnice. Smyslem novinky je navýšení komfortu pro návštěvníky zdravotnického zařízení. „Orientace v nemocničním areálu byla pro některé pacienty náročná. Časté dotazy na cestu pro nás byly signálem, že je potřeba naše služby modernizovat,“ podotkla v tiskové zprávě hlavní správkyně Nemocnice AGEL Šternberk Irena Davidová.

Olomoucká transfuzka po rekonstrukci vítá dárce krve. Opět si pochutnají i na oblíbených párcích

Po několikaměsíčním provizorním režimu se Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc vrací do přebudovaných domovských prostor. Zdravotníci i dárci krve využívají moderní prostředí, které vzniklo díky investici ve výši téměř 100 milionů korun.

Podle mluvčí skupiny AGEL Andrey Jalůvkové má nemocnice detailně zmapované trasy pro chodce i bezbariérové cesty, což znamená, že navigace je přístupná pro všechny uživatele, a to včetně osob s omezenou pohyblivostí. „Věříme, že systém přispěje ke spokojenosti všech našich pacientů a návštěvníků,“ podotkla správkyně Davidová.

Chytrá technologie pacienty naviguje od podzimu roku 2023 pacienty také v přerovské nemocnici, která se také řadí do sítě zdravotnických zařízení AGEL. „Navigační smart systém bude s nástupem podzimu nově dostupný také v Nemocnici AGEL Prostějov,“ informuje mluvčí Jalůvková.

Je pro vás složité orientovat se v nemocničních areálech?

Celkem hlasovalo34 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto poskytla Nemocnice AGEL Šternberk

Štítky Nemocnice, navigace, smart navigace, navigace Přerov, nemocnice Šternberk, nemocnice AGEL Šternberk, navigační systém, plán nemocnice, orientační plán, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šternberskou nemocnicí provede návštěvníky chytrá navigace. Novinka se připravuje i pro Prostějov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.