Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 19. srpna 2024  |  Svátek má Ludvík
Bez reklam

V Česku se začínají objevovat samozvaní Lovci pedofilů. Vystavují se riziku, varuje policie

Kriminalisté v posledních týdnech intenzivně sledují skupiny, které se samy prohlašují za ochránce společnosti proti pedofilům. Tyto skupiny, často inspirované aktivitami zahraničních lovců pedofilů na sociálních sítích, se dostávají do konfliktu se zákonem svými metodami, které mohou zahrnovat napadení, vydírání nebo dokonce těžké ublížení na zdraví.

„Jednání těchto skupin je obzvláště alarmující, jelikož se mezi jejich členy nacházejí i mladiství. Metody, které používají, jsou podobné v celé Evropě,“ vysvětluje na webu policie mluvčí  Jakub Vinčálek.

Skupiny se na sociálních sítích vydávají za děti a sjednávají schůzky s lidmi, o kterých mají podezření, že jsou sexuální predátoři. Následně tyto osoby konfrontují, což si zaznamenávají a videa zveřejňují on-line.

Policie varuje, že konfrontace s potenciálními predátory je nejen nelegální, ale také nebezpečná. Účastníci těchto akcí se mohou nejenom sami dostat do právních problémů, ale také riskují fyzické ohrožení.

„Policejní orgány pozorují nárůst tohoto fenoménu v několika krajích a apelují na veřejnost, aby veškeré informace o takových skupinách či podezřelých osobách předávala přímo Policii České republiky,“ dodává mluvčí.

O jaké regiony se konkrétně jedná policie nekomentovala. Další informace k případům nechce poskytovat.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky policie, pedofil, Česko, Evropa, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku se začínají objevovat samozvaní Lovci pedofilů. Vystavují se riziku, varuje policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.