Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Středa 28. srpna 2024  |  Svátek má Augustýn
Bez reklam

Hudba, zábava, přednášky a ochrana přírody. Ekofestival míří poprvé do Brna

Brno letos poprvé přivítá E.ON Ekofestival, který slibuje nezapomenutelný zážitek plný ekologie, zábavy a inspirace pro celou rodinu. Akce se uskuteční 31. srpna od 13 hodin v areálu Nové Zbrojovky a nabídne bohatý program, jehož vrcholem bude vyhlášení vítěze ekologické soutěže E.ON Energy Globe.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na vystoupení známých kapel jako PAM RABBIT, Eddie Stoilow a MYDY, nebo na koncert Báry Polákové. „Každý rok jsem hrdá na to, kam soutěž E.ON Energy Globe směřuje, a že ji vždy posouváme o krok dál – vlastně se dá říct mnohem blíž veřejnosti. Loni jsme v Praze uspořádali první a ojedinělý Ekofestival. Zavítalo na něj na 5 000 návštěvníků, kteří nám potvrdili, že jsme se vydali správnou cestou. Letos jsme se proto rozhodli uspořádat hned dva Ekofestivaly," říká Claudia Viohl, generální ředitelka společnosti E.ON v České republice.

Doprovodný program plný známých osobností

Pro ty, kteří na festivalu hledají více než jen hudební zážitek, bude připraveno mnoho doprovodných aktivit. Čekají na vás ekologické workshopy, dronová exhibice, setkání s robotem Pepperem a možnost vyměnit oblečení nebo knihy na SWAPu. Děti i dospělí si mohou zahrát interaktivní hru v rámci celého areálu a hlasovat o Cenu sympatie E.ON Energy Globe. Večer zakončí velkolepá audiovizuální show s lasery, která slibuje velký vizuální zážitek.

Publikum se navíc může těšit na inspirativní rozhovory s osobnostmi jako Lukáš Hejlík a Jan Lukačevič, kteří se podělí o své zkušenosti a myšlenky. Celým Ekofestivalem provedou známí moderátoři Martin Veselovský, Daniela Drtinová, Jan Kovařík se synem a Daniela Brzobohatá. První letošní E.ON Ekofestival již proběhl v Českých Budějovicích, kam přilákal přes 14 tisíc návštěvníků.

E.ON Ekofestival však není jen o zábavě, ale i o udržitelnosti. „Celý festival připravujeme tak, aby o udržitelnosti nejen mluvil, ale hlavně udržitelný sám byl,“ dodává Vladimíra Gláserová z marketingu společnosti E.ON. Festival se tak bude ucházet o certifikaci ČISTÝ FESTIVAL, kterou vydává organizace Ekokom, a nad jeho udržitelností bude dohlížet společnost CIRA Advisory.

Vyhlásí vítěze prestižní souže E.ON Energy Globe

Hlavní událostí festivalu bude slavnostní vyhlášení vítěze E.ON Energy Globe, soutěže, která již šestnáct let oceňuje projekty zaměřené na udržitelnost a ekologii. Letos se do soutěže přihlásilo 167 projektů, z nichž odborná porota vybrala šest finalistů.

Mezi nejlepšími projekty jsou letos ekologická opatření v Botanické zahradě Masarykovy Univerzity v Brně, rezervace velkých kopytníků, Devinn – elektřina ze zeleného vodíku, Patronáty, Roboton a Biometanová stanice Litomyšl. Veřejnost pro svého favorita hlasovala na webových stránkách a vítěz si odnese hlavní cenu 500 tisíc korun na další rozvoj svého projektu.

E.ON Ekofestival 2024 slibuje nezapomenutelný den plný inspirace, zábavy a udržitelnosti. Přijďte si užít poslední prázdninový den do Brna a podpořte vítěze E.ON Energy Globe, který se svou prací snaží udělat svět lepším místem pro nás všechny.

Ohodnoť článek

Foto se svolením společnosti E.ON

Štítky ekofestival, E.ON, festival, hudba, přednášky, ekologie, soutěž, vyhlášení, cena, E.ON Energy Globe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudba, zábava, přednášky a ochrana přírody. Ekofestival míří poprvé do Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.