Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

E.ON od října znovu sníží ceny plynu. Stálí zákazníci ušetří i několik tisíc

PR článek

Už podruhé během tohoto roku bude společnost E.On snižovat svým stálým zákazníkům cenu plynu. Ceny klesnou ve srovnání se začátkem roku až o čtvrtinu. Změna se bude týkat zhruba 150 tisíc zákazníků, kteří nemají fixované ceny. Ušetří i několik tisíc korun.

„Vývoj trhu a naše nákupní strategie nám dává možnost snížit svým zákazníkům už podruhé během tohoto roku ceny za dodávku plynu. Potvrzujeme to, co dlouhodobě říkáme. Svým klientům nabízíme férové ceny a když můžeme, snažíme se zlevňovat. Koneckonců za poslední dva roky už se jedná o čtvrté plošné snížení cen. Ceníky už druhý rok po sobě zlevňujeme ještě před topnou sezónou a naši zákazníci tak mají možnost výrazně ušetřit,“ vysvětluje Jan Zápotočný, místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie. Nové ceny podle něj budou patřit k nejvýhodnějším, které jsou aktuálně na trhu.

Od října by měli zákazníci, kterých se změna týká, za dodávku jedné MWh plynu zaplatit 1 755 korun s DPH ve všech pásmech spotřeby, což je o téměř 25 % méně, než platili na začátku tohoto roku. Oproti současným ceníkům, které E.ON zlevňoval v květnu, poklesnou ty nové až o 12 %.

Kolik lidé ušetří?

Pro běžnou domácnost s roční spotřebou kolem 4MWh to znamená úspora téměř 1000 korun. Pokud rodina plynem ohřívá vodu a má spotřebu zhruba 7 MWh zaplatí o 1 700 korun méně, a ti, kdo plynem i topí, ušetří při spotřebě 15 MWh ročně 3 500 korun oproti současným cenám plynu.

Cenu si lidé snižují i v elektřině

Výrazně ušetřit mohou od června také stálí zákazníci odebírající od E.Onu elektřinu. A to přechodem na produkt s fixovanou cenou.  „Vzhledem k tomu, že cena elektrické energie na trzích aktuálně výrazně neklesá, je fixace ceny postup, který našim klientům doporučujeme. Během léta už tuhle možnost využilo několik desítek tisíc zákazníků a ten, kdo bude chtít výhodnější ceny, má stále možnost,“ doplnil Zápotočný.

Aktuálně nejvýhodněji vychází pro stávající klienty dvouletý fixovaný produkt Komplet elektřina max. Cena za dodávku 1 MWh v nejběžnější distribuční sazbě vychází na 3 991 korun s DPH. V ceně je pak navíc možnost každý rok využít i služby elektrikáře nebo hodinového manžela v hodnotě 5 000 korun. Klient na základních cenících tak ušetří jen na 1 MWh dodávky elektřiny 802 korun.

Ohodnoť článek

Štítky E.On, E.On Energie, plyn, cena plynu, elektřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON od října znovu sníží ceny plynu. Stálí zákazníci ušetří i několik tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.