Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTOGALERIE: Škola v Hlubočkách přivítala čtyři desítky prvňáčků. I s kreativními dárky od Honeywellu

PR článek

Také v Hlubočkách, obci ležící přibližně 12 kilometrů od Olomouce, se sešli děti a jejich blízcí na společném slavnostním zahájení nového školního roku. Nadšení, zvědavost, nesmělost i mírná nervozita, různá směsice pocitů byla znát ve tvářích prvňáčků, kteří pozorně poslouchali ředitele školy a také hosty významného dne.

Se svým povzbuzujícím přáním krásných školních let se k zástupcům vzdělávací instituce přidalo i vedení obce. Do dvou prvních tříd zamířilo letos 41 žáků, kteří si navíc tradičně odnesli do lavic i drobné pozornosti od významné strojírenské firmy Honeywell Aerospace Olomouc, jejíž výrobní podnik sídlí právě v Hlubočkách.

K tradici vítání žáků při návratu do školních lavic se už řadu let připojují zástupci společnosti Honeywell Aerospace Olomouc, předního průmyslového podniku zaměřeného především na oblast letectví. Pečlivě připravené aktovky nadšených prvňáků i letos doplnily dárky od obce i výtvarné a kreativní sady věnované strojírenským podnikem. „Spolupráce se školami je pro nás obecně velice důležitá, netýká se jen středních a vysokých škol, kde hledáme potenciální zaměstnance. Zaměřujeme se i na základní školy, u dětí chceme vzbudit povědomí o technice a zatraktivnit pro ně do budoucna právě i technické obory,“ komentoval generální ředitel Honeywell Aerospace Olomouc Martin Šebesta, který dětem u dvou školních budov v Hlubočkách popřál šťastné chvíle, které přinesou nové znalosti a informace.

 

Ve více než čtyřtisícové obci Hlubočky se nachází jedna základní škola, která má hned tři pracoviště. Dvě pro nižší stupeň na ulicích Olomoucká a Komenského a jednu pro žáky 6. až 9. třídy také na Olomoucké ulici, ovšem přibližně kilometr a půl od budovy určené pro menší děti. „První týden je volnější, probíhají třídnické práce a informativní schůzky. V pátek nás čeká branný den, který spojíme i s cvičnou evakuací, která se musí jednou za rok provádět,“ prozradil ředitel ZŠ Hlubočky Pavel Pyšný, který dopoledne absolvoval sérii přivítání žáků do nového školního roku 2024/2025.

Prázdniny byly i v Hlubočkách obdobím věnovaným různým drobným opravám, úpravám tříd a dalších prostor a rovněž jedné větší investici, která navýší komfort pro žáky i personál. „Podařilo se stihnout rekonstrukci školní jídelny, kterou financovala obec Hlubočky a vyšla na pět milionů korun. Vše je připraveno, takže od prvního dne už vaříme,“ s úsměvem informoval ředitel Pyšný. A u příležitosti slavnostního zahájení školního roku ocenil také dlouholetou spolupráci se společností Honeywell. „Jsme rádi, že nám nabídli spolupráci nejen při vítání prvňáčků, ale například i formou sponzoringu některých našich akcí. Naši žáci na druhém stupni chodí i na exkurze do Honeywellu a mají zde konzultace s pracovníky. Dostanou rady, jaké mají možnosti a na jakou střední školu by se třeba měli přihlásit, aby mohli pracovat na pozici, která je zaujala,“ popsal ředitel ZŠ Hlubočky.

Honeywell podpořil talentované žáky v Lutíně. Propojení školy a praxe je ideální, shodli se ředitelé

Už v prvním ročníku se mohou žáci Sigmundovy střední školy strojírenské v Lutíně tak trochu cítit jako členové týmu inovativní firmy Honeywell Aerospace Olomouc. Jedna z předních průmyslových společností v regionu, specializující se na oblast...

Rychlé přivyknutí na školní prostředí a seznámení se s novými kamarády přála prvňáčkům starostka Hluboček Eva Hasníková. „Každý den se naučíte něco nového. Prvňáčkům přeji, aby poznali, že škola je fajn. Je jiná než školka, ale také parádní,“ vítala děti starostka. Společně s ředitelem Honeywellu Martinem Šebestou a zástupci školy pak předávala každému z prvňáků dárky. „Jsme rádi, že Honeywell jako velmi významný zaměstnavatel v naší obci se na zahájení školního roku podílí dárky pro děti. Pro prvňáčky je malá pozornost důležitá, aby ztratili ostych. Je to i takové připomenutí, že společnost v obci funguje. Honeywell se s námi v průběhu roku připojuje i ke spoustě kulturních a společenských událostí, jako je například Noc vědců,“ podotkla Eva Hasníková.

Právě zapojení do místní komunity vnímá jako jednu z podstatných rolí inovativního průmyslového podniku také Martin Šebesta. „Firma určitě chce zapadnout do regionu a být jeho aktivní součástí nejen v byznysu, ale i v běžném životě, ať už se jedná o nejrůznější akce, nebo třeba právě vzdělávání,“ potvrzuje ředitel Honeywell Aerospace Olomouc.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vzdělání, škola, prvňáčci, vítání prvňáčků, základní škola, Honeywell, Honeywell Olomouc, Hlubočky, práce, zaměstnání, práce Honeywell, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Škola v Hlubočkách přivítala čtyři desítky prvňáčků. I s kreativními dárky od Honeywellu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.