Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Povodňová situace na Jesenicku se dramatizuje. Lidé ze dvou ulic se museli evakuovat

V Jeseníku evakuují obyvatele v ulicích Slunná a Mlýnská. Ve městě byl také zřízen krizový štáb, který koordinuje všechny záchranné a likvidační práce. Na Jesenicku hasiči zasahují asi u čtyřiceti událostí.

V půl jedné odpoledne byla v Jeseníku vyhlášena evakuace ulic Mlýnská a Slunná v blízkosti řeky Bělé. Ta dosáhla dnes ráno třetího povodňového stupně. „V případě výzvy k evakuaci uposlechněte vždy a okamžitě. Povodňová situace může být nepředvídatelná a často se velice rychle mění. Doba, po kterou je ještě možná evakuace, může být i velmi krátká,“ stojí na webu města.

"Navážíme materiál pro nouzové přežití do čtyř evakuačních středisek na Jesenicku. Jde o postele, přikrývky, vodu a stravu" uvedli krajští hasiči na svých sociálních sítích. Město Jeseník také pro obyvatele zřídilo infolinku. Občné můžou volat na čísla 584 401 260 nebo 702 014 008.

Hasiči v současnosti zasahují asi u čtyřiceti událostí. Od půlnoci už hasiči v okrese Jeseník vyjížděli už ke 120 případům. „Uzavřeno je několik silnic, spolupracujeme s Policií České republiky, která reaguje na aktuální situaci. Nejvíce zásahů je v okolí řek Vidnávky a Bělé a v obcích po jejich toku,“ uvedla mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážová.

Město i záchranné složky vyzývají občany k opatrnosti. „Vzhledem k aktuální situaci vás prosíme, abyste se nechodili dívat na jejich stav. Vaše bezpečnost je na prvním místě. Chcete-li znát aktuální informace, sledujte web Povodní Odry nebo webové stránky a sociální sítě města,“ stojí na jesenickém webu.

Jesenické vodovody a kanalizace také dnes dopoledne vydaly doporučení, aby občané vodu převařovali. Ta může být vzhledem k povodním kontaminována. "Převařování vody je jednoduchý a účinný způsob, jak zajistit, že voda, kterou pijete, je hygienicky nezávadná," vysvětuje město na svých stránkách. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Jeseník, Mlýnská, Slunná, evakuace, povodně, krizový štáb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodňová situace na Jesenicku se dramatizuje. Lidé ze dvou ulic se museli evakuovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.