Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Malí i velcí turisté se mohou v sobotu v Přerově vydat Po stopách lovců mamutů

Příznivci turistiky mohou v sobotu v Přerově vyrazit na sedmadvacátý ročník oblíbené akce Po stopách lovců mamutů. Start je na základní škole v Předmostí, na devítikilometrové trase budou pro rodiny s dětmi i zdatné seniory připraveny soutěže zručnosti a pohybových dovedností.

Podzimní vycházku do přírody pořádá předmostská škola ve spolupráci s městem a spolkem Predmostenzis. Start je v sobotu 5. října od 9 do 10:30 v areálu Základní školy J. A. Komenského v Předmostí.

Na devítikilometrové trase budou pro rodiny s dětmi, školní kolektivy i zdatné seniory připraveny tři loviště se soutěžemi zručnosti a pohybových dovedností. Účastníci si budou moci vyzkoušet střelbu z praku a luku, házení šipek, chůzi na březových špalcích nebo si budou moci prohlédnout město z Čekyňského kopce pomocí dalekohledu. Novinkou letošního ročníku budou výtvarné dílničky, kde si šikovné děti mohou vyrobit klíčenku z kůže nebo vyzkoušet, jak pračlověk maloval hlinkou. Otevřeno bude i Malé školní muzeum lovců mamutů.

Přerované mohou opět hlasovat, jaká má být květinová výsadba na dalším kruhovém objezdu

Obyvatelé Přerova mohou opět hlasovat o tom, jak by měla vypadat květinová výsadba uprostřed dalšího kruhového objezdu. Poté, co rozhodli o křižovatce u Strojaře, radnice nyní spustila hlasování také o rondelu u supermarketu na třídě 17. listopadu,...

"V předchozích sedmi letech dostali všichni, kteří putování absolvovali, placku s motivy ovoce – vinné révy, jablka, švestky, hrušky, třešně, ořechu a ostružiny. Ti, kteří placky  na pochod vezmou s sebou a ukáží je na stanovišti u Památníku stromoví, dostanou pozvánku na setkání s vedením města a čeká na ně  pěkný upomínkový dárek," uvedla Jana Pivodová z přerovského magistrátu.

Kdo dorazí až do cíle do areálu školy v Předmostí, obdrží perníkové překvapení. Otevřený bude i Památník lovců mamutů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo město Přerov

Štítky tip na víkend, děti, senioři, vycházka, soutěže, akce, lovec, mamut, Přerov, Jan Amos Komenský, Předmostí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Malí i velcí turisté se mohou v sobotu v Přerově vydat Po stopách lovců mamutů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.