Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Bruslaři v Prostějově si přijdou na své. Vánoční kluziště bude v provozu více než dva měsíce

Rada města Prostějov schválila provoz mobilního kluziště i pro letošní rok. Provoz zahájí 22. listopadu a otevřené bude až do konce ledna. Lidé se mohou těšit na sportovní turnaje nebo diskotéky. V dopoledních hodinách bude probíhat i výuka bruslení pro základní školy.

„Kluziště zahájí provoz 22. listopadu a bruslit se bude až do konce ledna 2025, lidem tak bude k dispozici 71 dní,“ uvedla v tiskové zprávě první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS). „Kluziště budeme mít opět v pronájmu od společnosti Energo Choceň. Samotný provoz a organizaci nejrůznějších turnajů a oblíbených aktivit bude i tentokrát samozřejmě zajišťovat Sportcentrum – DDM a část programu také DUHA,“ doplnila náměstkyně.

Prostějovský Dům dětí a mládeže i letos zajistí dopolední výuku bruslení pro žáky základních škol. „Jsme mile potěšení, že rada města schválila delší provoz mobilního kluziště. V předchozím roce se ukázalo, že o bruslení v lednu byl zájem. Ne sice tak obrovský jako v prosinci, ale alespoň jsme získali zpětnou vazbu, že se díky tomu lépe bruslilo,“ řekl ředitel Sportcentra – DDM Jan Zatloukal.

Zemřela dobrá duše prostějovského muzea Vladimíra Jašková. Zasloužila se o rozvoj geologických sbírek

Ve věku 65 let zemřela geoložka a dlouholetá pracovnice prostějovského muzea Vladimíra Jašková. Významnou měrou se zasloužila o rozvoj geologických sbírek a vzdělávacích programů muzea. Vydávala také časopis Přírodovědné studie, který svým významem...

Slavnostní zahájení provozu kluziště proběhne hned v pátek 22.11, vystoupit by měli krasobruslaři. „V jednání je i florbalový turnaj nebo diskotéka na ledě. Další diskotéku chystá DUHA na pódiu se známým DJem Forgenem, který se představil letos v rámci letní scény i na nádvoří prostějovského zámku. Věřím, že kluziště bude opět žít bruslením, zajímavými turnaji či tancem,“ dodala Sokolová.

Město u kluziště počítá i se zázemím, jako jsou toalety nebo půjčovna bruslí. Chybět by neměl ani stánek s občerstvením. „Pro letošek uvažujeme rovněž o možnosti provozování brusírny bruslí pro zájemce ze strany rekreačních bruslařů,“ uzavřel ředitel Zatloukal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytlo město Prostějov

Štítky kluziště, Prostějov, Vánoce, bruslení, DDM Prostějov, DUHA, diskotéka, turnaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruslaři v Prostějově si přijdou na své. Vánoční kluziště bude v provozu více než dva měsíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.