Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Neomezeně pestrá říše legendární stavebnice. Olomouc hostí výstavu Svět kostek

Do říše milionů dílků slavné stavebnice LEGO® zve o víkendu olomoucké výstaviště Flora. Mezinárodní akce Svět kostek napíše své další pokračování, láká například na Bradavický hrad z Harryho Pottera či obří kuličkovou dráhu, která si svými rozměry vysloužila i zápis do Guinnesovy knihy rekordů.

Hlavní pavilon A Výstaviště Flora Olomouc bude od soboty 19. října do neděle 20. října patřit stavebnicím LEGO®, která nabídne malým i velkým návštěvníkům interaktivní zážitek.

„Na Svět kostek Olomouc 2024 dorazí vystavovatelé z šesti evropských zemí, konkrétně z Rakouska, Nizozemska, Polska, Slovenska, Maďarska a také z České republiky. Mezinárodní výstava Svět kostek Olomouc je v LEGO® komunitě již výraznou a profesionálně vnímanou značkou. Právě díky tomu k nám na Výstaviště Flora Olomouc dorazí špičkoví vystavovatelé se svými modely a stavbami,“ vyzdvihla v tiskové zprávě Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Jak dlouho ještě půjde spatřit kometu Tsuchinshan? Zářivý jev přilákal na pozorování v Olomouci spoustu lidí

Při dalším z říjnových večerů se zraky lidí upíraly k nebi, na částečně zatažené obloze toužili najít a spatřit kometu Tsuchinshan-ATLAS. Astronomický jev se nad mraky nakonec ukázal, na pozorování společně s hvězdářem Michalem Štiplem dorazily...

Stovky detailně propracovaných modelů i letos přinesou atraktivní podívanou. „Půjde například o LEGO® město se třinácti vlaky, modelovými domy, tunelem a metr dlouhým mostem či o model jeřábu Krupp Bagger 288, jenž dosahuje výšky dva a půl metru. Velkou pozornost návštěvníků si zaslouží největší GBC „kuličkodráha“ – Great Ball Contraption – zapsaná v Guinnessově knize rekordů,“ přiblížila za Výstaviště Flora Olomouc Lenka Weiserová, manažerka projektu.

Mezi stovkami unikátních staveb a modelů z milionů kostek LEGO® budou také obří mozaiky Taylor Swift a Kurta Cobaina či modely tramvají a autobusů světových značek, letadla, rakety, vesmírné lodě a také měsíční základna. Že je světoznámá stavebnice systémem takřka neomezených možností prokáží také další speciální sety s technickou, zemědělskou, fantasy, filmovou či zvířecí tématikou. Především děti si jako každý rok užijí obrovské hromady kostek LEGO® a LEGO DUPLO® na hraní, chill out zónu s kinem a herní stanoviště. „Podstatná část oblíbené výstavy bude interaktivní, pro návštěvníky budou připraveny interaktivní modely, mimo jiné horská dráha, balanční bludiště či RC modely,“ doplnil mluvčí olomouckého výstaviště Michal Poláček s tím, že další informace k události jsou k dispozici na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniel Schulz

Štítky Tip na víkend, akce, výstava, Svět kostek, lego, výstava Lego, Lego Olomouc, Výstaviště Flora, Flora Olomouc, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Neomezeně pestrá říše legendární stavebnice. Olomouc hostí výstavu Svět kostek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.