Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Přerov chystá rozsáhlou modernizaci dvou školních kuchyní za 22 milionů korun

Zásadní modernizaci dvojice kuchyní zásobujících školní jídelny několika vzdělávacích institucí připravuje přerovská radnice. Investiční akce za celkem 22 milionů korun se týkají nejen stavebních úprav, ale také pořízení nového vybavení pro gastro provozy v ulici Kratochvílova a Trávník. Rekonstrukce jsou v plánu příští rok, záměr bude v pondělí projednávat městské zastupitelstvo.

„Rekonstrukce zahrnuje stavební práce v podobě nových podlah, odvodu splaškové vody do kanalizace, elektro rozvody a obklady povrchů, dále pak modernizaci vzduchotechniky a dodávky strojního vybavení kuchyně, jako jsou pánve, myčky, konvektomaty, varné kotle a podobně," uvedl náměstek primátora Vladimír Lichnovský (ANO).

Větší část půjde do obnovy velkokapacitní jídelny v Kratochvílově ulici, kde by stavební práce a vzduchotechnika měly přijít na deset milionů korun a vybavení kuchyně na dalších 4,85 milionu korun, uvedla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová. Jídelna vaří obědy pro studenty Gymnázia Jakuba Škody, Střední průmyslové školy, žáky ZŠ Boženy Němcové, Svobodné školy, ale i pro děti ze ZŠ Velká Dlážka a Svisle, kam se do jídelen obědy odsud dovážejí.

Zdemolovaný radar zmizel, řidiči za Přerovem hned zrychlili i bourali. Náhradu měřiče řešíme, zní z města

Neznámým vandalem poničený rychlostní radar z okrajové části Přerova prochází odborným posouzením, krátce po odstranění represivně-preventivního zařízení se na již nekontrolovaném úseku stala dopravní nehoda. Náměstek přerovského primátora nabádá k...

V zařízení na Trávníku by stavební práce a nová vzduchotechnika měly stát 4,5 milionu korun, za vybavení kuchyně hodlá město zaplatit další tři miliony korun. Podle vedoucí odboru investic Ivany Pinkasové má město na obě rekonstrukce přiznanou dotaci z evropských fondů, na jídelnu v Kratochvílově ulici se bude čerpat částka 4,8 milionu korun a na Trávník tři miliony korun.

O zakázce budou v pondělí jednat přerovští zastupitelé, kteří se výjimečně sejdou v Městském domě o tři hodiny později než obvykle, a to od 15. hodiny. Důvodem posunu je ustavující zasedání nově zvoleného Zastupitelstva Olomouckého kraje, v němž jsou někteří přerovští zastupitelé. Přerovský náměstek Vladimír Lichnovský by se měl podle koaliční smlouvy stát prvním náměstkem hejtmana, přerovský primátor Petr Vrána (ANO) pak neuvolněným radním.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytlo město Přerov

Štítky Škola, školní jídelna, kuchyně, modernizace, investice, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov chystá rozsáhlou modernizaci dvou školních kuchyní za 22 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.