Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Dušičky a Halloween jsou tady. Olomoucká zoo chystá Strašidelný týden, Pevnost poznání setkání s duchy

Na oblíbený Strašidelný týden se chystá olomoucká zoo, Večer duchů vypukne na Svatém Kopečku v sobotu a promění zoo v nevšedně vyzdobené místo plné nejrůznějších bytostí, světel, vydlabaných dýní a strašidel. V pátek a v sobotu je na programu také Pevnost duchů v olomoucké Pevnosti poznání.

"Idylická podzimní atmosféra, dekorace, malování na tvář, nově krmení Jožina z bažin, Podivuhodné hry Jiřího Šebesty, oblíbená fotostanoviště s piráty, katem, rodinou hraběte Draculy, vesnička dýňových skřítků, pohřebiště ošetřovatelů, nahlédnutí do rodiny pana Kostlivce včetně procházky po zoo, lázně až po návštěvu krčmy," vypočítává některé z připravovaných akcí strašidelného víkendu mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

Chybět nebudou dobroty pro zahřátí, Strašidelnou zoo zpestří i Zoo světel, při níž bude za příznivého počasí instalován obří model zeměkoule a na své si přijdou i příznivci ohňové show nebo poutavého tanečního vystoupení andělů.

Po špatné zimě lyžařské areály v Jeseníkách investují hlavně do zasněžování, skipasy nezdražují

Do zasněžovacího systému, ale i vleků či komfortu pro lyžaře investovaly letos lyžařská střediska v Jeseníkách. Po loňské špatné zimě, která sezonu ukončila na většině míst až o měsíc dříve, však investic není tolik jako v předchozích letech. Ceny...

Také olomoucká Pevnost poznání nezůstává pozadu. Na tento pátek a sobotu chystá tradiční akci Pevnost duchů, letos na téma Světlo ve tmě. Na programu je například malování na obličej, tajemství minerálů, svět pohledem termokamery, záhadné šifry, světelné hry a výstavy nebo stezka odvahy. 

"Ať už dáváte přednost slovanským Dušičkám, nebo americkému Halloweenu, v magickém období přelomu října a listopadu, kdy se podle starých mýtů propojují světy živých a mrtvých, u nás propojíme svět vědy a zábavy v pořádně strašidelném duchu. Celou akcí provází duchové, monstra a strašidla neboli animátoři a animátorky v kostýmech," lákají pořadatelé.

Strašidelný týden v Zoo Olomouc 26.10. až 3.11.
Večer duchů 26. 10.

Dušičková fotostěna, lektvary, malování na obličej, volba Miss děs, krmení Jožina z Bažin u rybníčku, stezka hrůzy za Lanáčkem k ptačímu altánu, stezka pro děti na cestě u Pavilonu Kalahari, kouzelné bytosti Moravského divadla Olomouc a Zoo Olomouc.
Zoo světel 28. 10.
Světelná vystoupení Andělé taneční skupiny, model zeměkoule, ohňová show v podání Plameňáků Olomouc, komentované setkání u Pavilonu žiraf, komentované setkání u Pavilonu Kalahari, komentované setkání u Pavilonu netopýrů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytly Zoo Olomouc, Pevnost poznání

Štítky Strašidelný týden, zoo, Pevnost duchů, Pevnost poznání, Dušičky, Halloween, Olomouc, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dušičky a Halloween jsou tady. Olomoucká zoo chystá Strašidelný týden, Pevnost poznání setkání s duchy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.