Myši, trus, špína a zbytky na podlaze. Inspekce zavřela rychlé občerstvení v Přerově

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspektoři potravinářské inspekce zavřeli provozovnu rychlého občerstvení v Přerově, kam na jídlo pravidelně chodily stovky lidí. Uvnitř našli stopy po myších, špínu, zbytky na podlaze a zanedbaný úklid. Ukázalo se také, že při přípravě jídla se zde běžně kouřilo.

Provozovna rychlého občerstvení sídlí v Kojetínské ulici v Přerově. Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce uvnitř objevili trus hlodavců a stopy po jejich působení, znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní a nečistoty na podlaze a na regálech nebo na zařízení provozovny. Ukázalo se rovněž , že při přípravě jídel se zde běžně kouřilo. Od včerejška je proto rychlé občerstvení zavřené. 

Stanovisko provozovatelky zatím není k dispozici.

Pro znovuotevření provozovny je standardně potřeba opakovaná kontrola ze strany inspekce. "Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty," popsal již dříve standardní postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva

V Přerově končí jediný obuvník. Nový majitel Velké Dlážky chystá rozsáhlou rekonstrukci

Na Velké Dlážce v Přerově definitivně končí oblíbený obuvník a další zdejší obchody. Zanedbaný objekt koupil nový majitel, který chystá rozsáhlou rekonstrukci. Obuvníkovi nabízelo náhradní prostory například i město, ale nevyšlo to. Na Velké Dlážce...

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky rychlé občerstvení, uzavření, špína, myši, trus, Přerov, podlaha, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Pavel Kopřiva

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.