Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Vyrážíte na hory? Dávejte si pozor na zloděje zimního vybavení

V pondělí začínají prvním školákům jarní prázdniny. V tomto období se pravidelně zvyšuje pohyb sportovců v lyžařských střediscích. Kromě sportovců se v těchto dnech do lyžařských center opakovaně vydávají i policisté, aby milovníky zimních sportů upozornili na rizika spojená s krádežemi zimního vybavení.

Před víkendem policie preventivně navštívila lyžařská střediska v Koutech nad Desnou, Přemyslově, Klepáčově a také na Červenohorském sedle. Policisté upozorňují lyžaře, aby si lehkovážně neodkládali lyžařské vybavení před restauračními zařízeními, kde se může stát snadnou kořistí pro zloděje.

„Na parkovištích u lyžařských vleků policisté kontrolovali, zda řidiči v interiérech vozidel neponechávají viditelně odložené cenné věci a také to, zda jsou vozidla řádně zajištěna. Kontrola byla zaměřena také na bezohledné parkování některých řidičů v blízkosti lyžařských středisek a na to, zda mají motoristé svá vozidla řádně vybavena na provoz v zimním období,“ vysvětlila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto PČR

Štítky policie, hory, prevence, zimní vybavení, lyžařské středisko, jarní prázdniny, Desná, Červenohorské sedlo, Přemyslov, Klepáčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrážíte na hory? Dávejte si pozor na zloděje zimního vybavení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.