Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 25. července 2024  |  Svátek má Jakub
Bez reklam

Do Česka přijdou silné bouřky, výstraha platí i pro Olomoucký kraj

Silné bouřky s přívalovými dešti, krupobitím a nárazy větru hrozí v polovině Česka i v pátek. Zasáhnou zřejmě celou Moravu a Slezsku a také východ Čech, vyplývá z dnešní výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové tak rozšířili předchozí výstrahu, podle níž se v části republiky bouře objeví již dnes. Dále platí také výstraha pro celé Česko před vysokými teplotami a požáry.

Již ve středu ČHMÚ varoval, že od dnešního poledne do 22:00 hrozí silné bouřky v Jihočeském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji i v části Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje a na Vysočině. Nyní pracovníci ústavu doplnili, že bouřky hrozí také v pátek od 11:00 do 21:00 v Pardubickém, Královéhradeckém, Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji a na Vysočině.

Bouřky mohou přinést kroupy i přívalové deště s krátkodobým objemem srážek kolem 30 milimetrů, tedy 30 litrů na metr čtvereční. Objevit se mohou také přechodné nárazy větru o rychlosti až 20 metrů za sekundu (72 kilometrů za hodinu). Lidé by si tak měli podle ČHMÚ dát pozor na možné zatopení níže položených míst, pády stromů a větví nebo blesky.

Nadále platí až do dnešního večera výstraha pro celé Česko před vysokými teplotami, které se mohou dostat až na 34 stupňů. Do pátečních 18:00 je také v platnosti výstraha před nebezpečím vzniku požárů pro celou republiku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, výstraha, bouřky, Česko, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Olomoucký kraj, Morava, Slezsko, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Česka přijdou silné bouřky, výstraha platí i pro Olomoucký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.