Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dejte si šálek kávy či čaje a pomůžete tak dobré věci

V Olomouci 24. listopadu zahájíme v pěti kavárnách benefiční akci “Café Pro Tibet”. Během dvou týdnů si můžete vychutnat kávu či čaj v kavárnách Bistrá kráva, Střední formát, Organica Café i v Dobré čajovně. Z každého nápoje tak darujete 5- 40 Kč na nákup léků pro malé mnichy z kláštera Diskit v Himálajích. Můžete se těšit na koncerty, přednášky, výstavy i projekce filmů. Pořádá MOST, o. p. s. více na www.protibet.cz.

Adventní čas bývá více hektický, a proto přicházíme s pohodovou alternativou. Můžeme ho strávit s přáteli u šálku výborné kávy či čaje a zároveň tím pomoci dobré věci,“ říká Mgr. Karin Majerová, projektová manažerka organizace MOST.
Café Pro Tibet“ potrvá od 24. listopadu do 7. prosince v olomouckých kavárnách Bistrá kráva, Střední formát, Organica Café a také v Dobré čajovně. Během těchto dvou týdnů je pro milovníky kávy a čaje připraven pestrý program.

V kavárně Střední formát vystoupí během několika večerů olomoucké multitrio Svervou či písničkářka DeeDee a za nomády do Himalájí se vydáme společně s Mgr. Johanou Krajčírovou. Dovíte se, jak se vaří a jak chutná jejich čaj či jak se člověk vyspí v nomádském stanu v 5 000 m n. m.

Na dokument Semínka Tibetu, který vypráví o osudech tibetských dětí v exilu, se můžete těšit v kavárně Organica Café.
Do projektu se zapojila i Dobrá čajovna, se kterou jsme připravili vystoupení talentované zpěvačky Veniky Hartlyn.
V kavárně Bistrá kráva můžete kromě dokumentu Přechod přes Himaláj zhlédnout i výstavu fotografií Tibet a Barma na křižovatce. V Jazz Tibet Clubu se můžeme těšit na benefiční koncert kapely Hm…, jejíž vystoupení jsou pestrou ochutnávkou různých žánrů, nabídnutých s lehkostí, muzikantskou přirozeností a vtipem. Lehkost a hravost jejich hudby potěší milovníky jazzu, klasiky i rocku.

Akci pořádáme proto, aby si hosté kaváren či čajoven mohli při posezení s přáteli rozšířit povědomí o situaci v Tibetu. Chceme poděkovat všem kavárnám, které s námi spolupracují a akci podpořily,“ říká Bc. Tomáš Přichystal, koordinátor akce Café Pro Tibet.
Obecně prospěšná společnost MOST podporuje od roku 2004 vzdělávání a zlepšuje životní podmínky lidí žijících v indických Himálajích a v Tibetu. Pomáhá tisícům dětí, tibetským uprchlíkům, mnichům a mniškám, nomádským rodinám a starým lidem bez rodin. V letech 2006–2014 pomohl více než 3 500 lidem darovanou částkou přes 12,1 milionů korun.

Více informací najdete na www.protibet.cz

 

Štítky čaj, kavárna, káva, Himálaj, kráva, Olomouc, šálek, Tibet, Most!, Dobrá čajovna, Střední formát, Myanmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dejte si šálek kávy či čaje a pomůžete tak dobré věci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.