Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Včera večer hořelo ve Chválkovicích

Velký požár zachvátil sklad soukromé firmy v Olomouci - Chválkovicích. Ve čtvrtek 17. dubna byl ve 23:55 oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár skladu soukromé firmy v ulici Na Zákopě. V době příjezdu prvních jednotek už byla přízemní budova skladu o rozměrech 35 krát 15 metrů zcela zachvácena plameny.

Uvnitř skladu byly uskladněny stroje a zařízení k pracovní činnosti soukromé firmy, například stroje pro vrtání a demolici, výšková technika a podobné. Vedle hořícího objektu bylo uskladněno dřevo, které plameny také pohltily. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
K požáru vyjeli profesionální hasiči z Olomouce se dvěma cisternami a dobrovolní hasiči z Olomouce-Chválkovic, Dolan, Velké Bystřice, Velkého Týnce a Bohuňovic. Na místě byla zřízena kyvadlová doprava vody, díky velké snaze a koordinované práci se hasičům v průběhu likvidačních prací podařilo uchránit sousední objekt. Na požárem zasaženém skladišti se zřítila střecha.
Výše škody zatím nebyla přesně vyčíslena, ale určitě přesáhne 1 milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, dnes, pokud požářiště dostatečně vychladne, bude probíhat vyšetřování.  L. Behingerová

Štítky požár, Chválkovice, soukromá společnost, Olomouc, Hasičský záchranný sbor, Olomoucký kraj, Dolany, Velká Bystřice, Velký Týnec, Bohuňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včera večer hořelo ve Chválkovicích  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.