Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Žáci základních uměleckých škol se zúčastnili výtvarné soutěže. Jejich díla budou k vidění v sídle krajského úřadu

Šestnáct nejlepších prací žáků základních uměleckých škol z celého regionu bude od začátku prázdnin k vidění v prostorách sídla krajského úřadu. Výtvarnou soutěž hejtmanství uspořádalo v rámci Dnů Olomouckého kraje, které proběhnou 6. a 7. září.

Překvapilo mě, jak rozmanité jsou podle začínajících umělců krásy našeho regionu. Našli je tam, kde by mnozí z nás možná ani nehledali. Vybrat ty nejlepší bylo velmi těžké,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Speciální cenu hejtmana získá za svůj obraz s názvem Závody Klára Šollé ze základní umělecké školy Miloslava Stibora v Olomouci.

Obraz mě zaujal povedenou figurální kresbou i zajímavou technikou. Motiv znázorňuje důležitost spolupráce a týmového ducha, což je důležité nejen ve sportu, ale v každé lidské činnosti,“ řekl hejtman Okleštěk.

Do soutěže se zapojili žáci šesti základních uměleckých škol z Olomouce, Prostějova, Hranic, Zábřehu, Konice a Zlatých Hor. Celkem na kraj poslali 137 prací.

Školáci soutěžili ve čtyřech věkových kategoriích. Pokud jde o zvolenou techniku, nechali jsme jim naprosto volnou ruku s tím, že musí jít o plošné práce. Také to, jak pojmou dané téma, bylo jen na nich,“ vysvětlila Eva Řepická z krajského odboru školství a mládeže.

Nejlepší díla si lidé budou moci prohlédnout v prostorách před Kongresovým sálem budovy hejtmanství, a to včetně prvního zářijového víkendu, na který jsou naplánovány Dny Olomouckého kraje.  

Tisková zpráva | Foto olkraj.cz

Štítky vzdělávání, škola, žáci, umění, soutěž, výstava, základní umělecká škola, Olomoucký kraj, Ladislav Okleštěk, Olomouc, Miloslav Stibor, Prostějov, Zábřeh, Konice, Zlaté Hory

Žáci základních uměleckých škol se zúčastnili výtvarné soutěže. Jejich díla budou k vidění v sídle krajského úřadu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.