Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Prostějov dá svým prvňáčkům opět školkovné. Tisíc korun na jednoho      

Město Prostějov opět přispěje prvňáčkům na školní pomůcky částkou tisíc korun na jednoho žáka. Peníze uleví rodičům, jde o příspěvek na pořízení školních pomůcek. Takzvané školkovné radnice vyplácí již několik let, letos jde o téměř půl milionu korun.

„Podle skutečně zapsaných děti do prvních tříd základních škol v Prostějově bez žádosti o odklad povinné školní docházky víme, že bylo zapsáno a nastoupí 462 dětí. Částka, kterou tedy pro ně uvolňujeme je 462 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil.

Peníze půjdou jednotlivým školám například na nákup věcí, jako jsou sešity, pastelky nebo barvy. O skladbě konkrétních zakoupených pomůcek rozhodne vedení školy. Rodiče tak budou muset svým ratolestem pořídit pouze aktovky, přezůvky, penály a cvičební úbor.

„Někteří rodiče již tuto informaci mají a ti co ještě o příspěvku nevědí, budou o tomto kroku pochopitelně informováni, aby zbytečně nevynakládali peníze na pomůcky, které jim zajistí škola a město,“ dodal Pospíšil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Brno

Štítky školkovné, prvňák, příspěvek, radnice, Prostějov, peníze, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov dá svým prvňáčkům opět školkovné. Tisíc korun na jednoho        |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.