Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Více než tisícovce dětí z Olomouce kvůli opravám škol začaly prázdniny

Více než tisícovce dětí z Olomouce už dnes začaly prázdniny. Důvodem je oprava jejich školních budov. Vysvědčení si tak odnesly děti ze Základní školy Zeyerova a Stupkova, kde dělníci po jejich odchodu začnou s rekonstrukcí elektroinstalace či rozvodů.

Na Základní škole Zeyerova skončil školní rok dříve už loni. Letos o prázdninách bude dokončena rozsáhlá rekonstrukce elektřiny. Pro vysvědčení si tak dnes přišlo zhruba 600 dětí.

"Máme druhou etapu elektroinstalace, firma už 30. června chystá bourací práce a my během pondělí a úterý budeme vyklízet půl budovy," řekla ředitelka školy Vladimíra Švecová.

Škola zajistila pro dny ředitelského volna družinu pro nejmenší školáky. "Přihlásily se zhruba dvě desítky žáků, kteří budou mít celodenní program zabezpečen formou výletů a akcí mimo školní budovu," doplnila ředitelka školy.

Školu letos čeká dokončení rekonstrukci elektroinstalace v celé levé části budovy. Kompletně bude také přebudováno zázemí v šatnách u tělocvičen. "Po prázdninách už bychom měli vstoupit do budovy, která má moderní rozvody a počítá s čím dál větší zátěží v elektrické síti," napsalo vedení školy rodičům na webu.

Obědy a školní družina budou zajištěné

Podobná situace je i na škole Stupkova. "Školní rok u nás skončil dříve kvůli velkým rekonstrukcím školy, ve dvou budovách budeme vyměňovat rozvody vody, odpady a střešní svody a budeme také opravovat elektroinstalaci a podlahy. Dělníci jsou ve škole už dnes, navážejí materiál. Jakmile děti odejdou, dělníci začnou pracovat se sbíječkami. Důležité je, aby se práce stihly do konce prázdnin," řekl ředitel Základní školy Stupkova Pavel Hofírek.

Zhruba 640 dětí z této olomoucké základní školy si vysvědčení převzalo ve třídách a během dopoledne ještě obcházely své oblíbené učitele. "Na školním dvoře na altánku nám nyní hraje hudba. Děti, které nechtějí hned domů, mohou tady posedět a počkat zde třeba na oběd," doplnil ředitel školy.

Ačkoliv škola bude definitivně uzavřena dnes, příští týden bude od pondělí do středy v provozu školní družina včetně obědů. "Družinu jsme nabídli všem dětem z prvního stupně. Je to z důvodu, že rodiče chodí do práce, tak aby měli zajištěné hlídání," doplnil ředitel Hofírek.

Řada škol v Olomouckém kraji rozdala žákům vysvědčení už dnes

Mnohé školy v Olomouckém kraji už dnes rozdaly vysvědčení a jejich žákům či studentům se školní rok zkrátil o dva dny. Kvůli riziku šíření nemoci covid-19 žáci ráno vysvědčení od učitelů přebírali v rouškách. Děti, které nechodily v červnu do školy,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky škola, děti, prázdniny, Olomouc, základní škola, elektroinstalace, rekonstrukce, Pavel Hofírek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Langr

Je v tomto státě něco normálního? Zatím jsem nic nenašel, vše jen v zájmu vlády nýmandů a jejich pohůnkům !!

Pátek, 25. června 2021, 11:24Odpovědět

Více než tisícovce dětí z Olomouce kvůli opravám škol začaly prázdniny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.