Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Studenti hejčínského gymnázia už pět let zkouší podnikat. Vydělané peníze dávají na charitu

Přes sto tisíc korun už vydělali studenti olomouckého gymnázia v Hejčíně díky semináři o podnikání, který na škole funguje už pět let. Vyráběli například dřevěné hodiny, designované roušky, potištěné hrnečky nebo recyklovatelné propisky z papíru. Vydělané peníze gymnazisté darovali převážně na charitu.

Projekt Podnikání na Hejčíně je součástí ekonomického semináře. Studenti tak mají možnost vyzkoušet si podnikání od nápadu, analýzy trhu, realizaci, marketing až po samotný prodej. 

"Studenti propojují své dosavadní znalosti a dovednosti s poznatky z podnikatelské praxe. Vyjde jim zajímavý ekonomický projekt, který může být užitečný, zábavný a také výdělečný. Unikátní projekty mají u nás již tradici," popsal v tiskové zprávě jeden z učitelů gymnázia Pavel Masný.

Studenti vyráběli například ruční dřevěné hodiny, designované roušky, potištěné plechové hrnečky, recyklovatelné propisky z papíru nebo ekologické sáčky na svačiny. Na seznamu projektů však byly také aukce obrazů, sbírka pro psy, hospodský kvíz nebo elektronický manuál, jak přežít karanténu.

"Program se mi líbil, myslím, že pro žáky středních škol je užitečný, ukáže nám, zda by nás podnikání bavilo. Každý může zrealizovat jakýkoliv nápad, dobrá je také práce v týmech, člověk se naučí spolupracovat," svěřila se jedna z žákyň gymnázia Barbora Janková.

FOTOGALERIE: Studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského poznávají v rámci projektu Erasmus Itálii

V rámci projektu Erasmus+ jsou studenti olomouckého Gymnázium Čajkovského tento týden v Itálii. Již o víkendu navštívili San Marino, Řím a Vatikán. Poté se setkali se studenty z partnerské školy ve městě Capui poblíž Neapole a hodili mince do...

Celý projekt vznikl z iniciativy absolventa gymnázia Matěje Baránka, který se zabývá podnikáním v oblasti IT a na podobnou záležitost narazil při studijním pobytu ve Švýcarsku.

"Mám radost, když vidím, jaké projekty za poslední roky vznikly. To, že se většina účastníků rozhodla své výdělky darovat na dobročinné účely, vnímám jako velké plus. Projekt je dobrovolný, nikdo není nucen, aby se zapojil, a přesto má rok od roku stále lepší výsledky," radoval se Baránek.

Na seminář dohlíží Okresní hospodářská komora Olomouc, všichni externí lektoři vyučují bez nároku na honorář.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto podnikaninahejcine.cz

Štítky studenti, podnikání, zisk, charita, seminář, gymnázium, Hejčín, Olomouc, projekt, Hospodářská komora, peníze, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti hejčínského gymnázia už pět let zkouší podnikat. Vydělané peníze dávají na charitu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.