Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O studium na Univerzitě Palackého v Olomouci je rekordní zájem. Škola dostala 36 tisíc přihlášek

O studium na Univerzitě Palackého v Olomouci je letos rekordní zájem. Do poloviny března zájemci podali téměř 36 tisíc přihlášek, což je nejvíce v dosavadní historii školy. Loňský rekord byl překročen o více než 11 procent. Zájem o studium vzrostl na všech osmi fakultách.

"Je velmi potěšující, že zájem o studium na Univerzitě Palackého stále roste. Obdrželi jsme největší počet přihlášek ke studiu v historii, což je příjemná shoda náhod právě v roce, kdy slavíme 450 let univerzity. Olomouc je skutečně univerzitním městem a naše nabídka pro uchazeče o studium je opravdu široká. Na osmi fakultách nabízíme přes 900 studijních kombinací. Mám radost také z toho, že je patrný zájem o nové obory," uvedl rektor Martin Procházka.

Nejvíce uchazeče pravidelně láká možnost studia na filozofické nebo pedagogické fakultě, na nichž se sešlo na každé přes 8500 přihlášek. Největší růst zájmu zaznamenala filozofická fakulta, přihlášek je zhruba o 1100 více než loni. "UP také registruje navýšení počtu zájemců s cizím státním občanstvím, ti si podali 5297 přihlášek, loni jich bylo 4920. Z toho 2854 je ze Slovenska a 440 z Ukrajiny. Celkově si jednu nebo více e-přihlášek podalo téměř 24 tisíc uchazečů a uchazeček," doplnil mluvčí univerzity Egon Havrlant.

Citace z Cimrmana a YouTube. Na filozofické fakultě je hloubková kontrola doktorandských programů

Na filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci probíhá hloubková kontrola všech doktorandských programů. Odstartovala ji kritika jedné disertační práce a zjištěné nedostatky v příslušném studijním programu. Problém nedávno řešila vědecká...

Největší zájem je na UP tradičně o studium všeobecného lékařství, psychologie, práva a právní vědy, zubního lékařství a oboru Global Development Policy. Velký zájem zaznamenaly znovu učitelské programy na pedagogické fakultě, obor fyzioterapie nebo všeobecného ošetřovatelství. "Ze studijních programů, které UP nabízela zcela nově, je značný zájem o učitelství pro mateřské školy, speciální pedagogiku - poradenství nebo angličtinu pro tlumočení a překlad," dodal mluvčí. 

Na některé studijní programy UP mohou zájemci podávat přihlášky i v pozdějším termínu, patří mezi ně například nové obory, jako jsou indonéská studia se zaměřením na cestovní ruch či jazykovědný analytik na filozofické fakultě.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Univerzita Palackého Olomouc

Štítky zájem, studium, přihláška, rekord, Univerzita Palackého v Olomouci, univerzita, Martin Procházka, Ukrajina, Slovensko, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O studium na Univerzitě Palackého v Olomouci je rekordní zájem. Škola dostala 36 tisíc přihlášek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.