Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pevnost poznání v Olomouci obsadí vetřelci z vesmíru a duchové. Nabídne program pro celou rodinu

Program pro celou rodinu nabídne v pátek a sobotu Pevnost poznání v Olomouci. Připraveny budou chemické pokusy, stezka odvahy, detektivní pátrání a další zábavné hry. Ve speciálně vyzdobených expozicích návštěvníci potkají vetřelce z vesmíru, duchy nebo strašidla.

Speciální program science centrum v Pevnosti poznání Univerzity Palackého v Olomouci připravilo na pátek a sobotu 27. a 28. října. Výjimečně bude oba dny otevřeno až do 22 hodin.

"Po setmění se mohou návštěvníci vydat na stezku plnou nečekaných výzev, nástrah a překvapení. Kdo se nebude bát, může směle pokračovat ke stanovišti nazvanému Zkouška odvahy. Ve speciálních sklenicích se tam ukrývá překvapení, které bude potřeba odhalit s notnou dávkou sebezapření," láká mluvčí science centra Martina Vysloužilová.

Novinkou bude speciální vystoupení nazvané Mimozemský standup. "Připravili jsme interaktivní přednášku mimozemského experta na lidské dějiny, který posluchače provede těmi nejzajímavějšími aspekty pozemské existence. Součástí bude představení jeho posledního dokumentu, kde neotřelým pohledem prezentuje svá zjištění o tvorech, kteří si říkají lidé," uvedl lektor Tomáš Arnold. Patnáctiminutové vystoupení začne v 17 hodin a bude se konat každou hodinu. 

Rakety jsme měli nad hlavami. Studenti jesenické průmyslovky byli v Izraeli na stáži o robotice a zažili útok teroristů

Útok teroristického hnutí Hamás zažili studenti jesenické průmyslovky, kteří byli v Izraeli na stáži o robotice. Ze střední školy ve městě Hod Hasharon odjížděli pod palbou raket. Létali nám nad hlavami, popisuje jeden ze studentů.

Vědecké dílny ukážou, jak se na svět lidí dívají mimozemšťané a co objevili při pátrání na planetě Zemi. Návštěvníci si budou moci vyrobit vetřelčí vejce, otevřené budou kreativní dílna a laboratoř.

"Po celý den se pak malí i velcí mohou pobavit tím, že se pokusí osvobodit ducha ze světa mrtvých a vypátrat, kdo byl jeho vrahem. V expozicích budou nejrůznější indicie, které jim pomohou v pátrání. A kdo přijde v kostýmu, odnese si domů odměnu," podotkla mluvčí Pevnosti poznání. Podrobnosti o celém programu jsou na webu pevnostpoznani.cz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pevnost poznání Olomouc

Štítky akce, děti, rodiny, program, strašidla, mimozemšťan, Pevnost poznání, Olomouc, vesmír, rodina, Univerzita Palackého v Olomouci, Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pevnost poznání v Olomouci obsadí vetřelci z vesmíru a duchové. Nabídne program pro celou rodinu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.