Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Úterý 20. srpna 2024  |  Svátek má Bernard
Bez reklam

Nové učebny, fasády či modernější zázemí. Investice do škol jdou v Olomouckém kraji do desítek milionů

Nové učebny, fasády či modernější zázemí čeká od začátku září řadu školáků a studentů ze základních i středních škol v Olomouckém kraji. Kromě hejtmanství investují řádově desítky milionů korun také jednotlivá města a obce, využívají prázdniny, kdy jsou školy prázdné.

Období prázdnin využívají pro stavební úpravy ve svých školách města a obce, které jsou zřizovateli mateřských a základních škol. V Přerově dostala například Základní škola Boženy Němcové během prázdnin nová okna za bezmála pět milionů korun.

"Přes šest milionů korun putovalo do nové střechy Základní školy U Tenisu, na více než tři čtvrtiny jejího povrchu poroste zelená vegetace, a stane se tak první zelenou střechou na budově v majetku města," řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová. Školáci ze Základní školy Trávník budou zase moci využívat školní hřiště opravené za 700 tisíc korun. "Zajímavostí také je, že město nechalo během prázdnin nainstalovat před osmi základními školami třináct nových stojanů na koloběžky, zaplatilo za to téměř 200 tisíc korun," dodala.

Konec útoků ve Šternberku? Radnice v problémových lokalitách rozšíří kamerový systém

Po sérii útoků problémové mládeže radnice ve Šternberku na Olomoucku rozhodla, že do ulic pořídí tři nové kamery. Reagovala tak na výsledky dotazníků z veřejného setkání o bezpečnosti ve městě. Nové kamery by měly fungovat už v září.

Desítky milionů korun investuje rovněž Olomouc, řada větších projektů přesáhne i období prázdnin. Řadí se mezi ně například stavba zelené střechy nad areálem Základní školy Demlova na Lazcích, celkové náklady přesahují 40 milionů korun. První etapa stavebních prací na střechách pavilonů začala už loni, práce by měly skončit na konci letošního roku. Miliony korun město investuje i do modernizace učeben.

Také Olomoucký kraj během léta ve školách proinvestuje několik desítek milionů korun. "Prázdniny jsou jediným možným termínem, kdy se dají ve školách realizovat větší stavební úpravy, aniž by se musel nějak omezit provoz škol. A stavební firmy se musí opravdu činit, protože pár týdnů například na zateplení velké školní budovy není moc času," uvedl olomoucký hejtman Josef Suchánek (STAN a Piráti).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytl Olomoucký kraj

Štítky školy, Olomoucký kraj, učebna, základní škola, fasáda, investice, Přerov, prázdniny, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové učebny, fasády či modernější zázemí. Investice do škol jdou v Olomouckém kraji do desítek milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.