Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Psychiatrickou nemocnici v Bílé Vodě nově povede Pavlína Danielová

Ředitelkou Psychiatrické nemocnice Marianny Oranžské (PNMO) v Bílé Vodě na Jesenicku bude od 1. listopadu Pavlína Danielová, která v tomto zdravotnickém zařízení dosud byla zástupkyní ředitele. Sdělila to mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Danielová ve funkci nahradí předchozího ředitele PNMO, který zemřel.

Psychiatrická nemocnice v Bílé Vodě na Jesenicku disponuje 150 lůžky. K ústavní psychiatrické léčbě přijímá pojištěnce starší 15 let věku. Nemocnice má i speciální léčebné programy pro lidi závislé na alkoholu a jiných psychoaktivních látkách.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch o jmenování Danielové do funkce ředitelky PNMO rozhodl na základě doporučení odborné výběrové komise v otevřeném výběrovém řízení. „Do výběrového řízení se přihlásili dva uchazeči," uvedla Štěpanyová.

Danielová vystudovala všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 1998 nastoupila do Psychiatrické léčebny Bílá Voda na pozici sekundárního lékaře. Od roku 2000 začala působit jako samostatně pracující lékař v oboru psychiatrie. Od roku 2005 zastávala funkci zástupce ředitele PNMO.

V období 2010 až 2014 byla Danielová i lektorkou akreditovaných kvalifikačních kurzů v PNMO a v letech 2015 až 2016 byla členkou managementu projektu Norských fondů. Zároveň podle Štěpanyové absolvovala mnoho kurzů a stáží, především v oboru psychiatrie.

„Přeji nové ředitelce hodně úspěchů...“

„Přeji nové ředitelce hodně úspěchů v péči o pacienty i ve vedení nemocnice. Čeká ji plnění celé řady úkolů. Nejen proto, že se ujímá funkce ředitelky v době, kdy rozjíždíme reformu psychiatrické péče," uvedl ministr Vojtěch.

Autoři | Foto Facebook Mirek Nemecek

Štítky nemocnice, Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, personální, Jesenicko, Bílá Voda, Marianna Oranžská, okres Jeseník, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Adam Vojtěch, Lékařská fakulta Univerzity Palackého, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psychiatrickou nemocnici v Bílé Vodě nově povede Pavlína Danielová  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.