Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Dnes startuje charitativní sbírka Vánoční hvězda, koupí pryšce nádherného přispějete na léčbu malých dětí

Už jednadvacet let může sdružení Šance díky výtěžku z prodeje vánočních hvězd pomáhat na cestě za zdravím malým pacientům na hemato-onkologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

Zakoupit si pryšec nádherný a přispět tak ke splnění největšího přání dětí a jejich rodičů můžete i letos. Tradiční charitativní akce se uskuteční od 20. listopadu do 9. prosince. Květiny lze koupit nejen v Olomouci, ale také v řadě dalších měst na Moravě i v Čechách.

Výtěžek sbírky pomůže malým pacientům a jejich rodinám

Vánoční hvězda se stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce i v naší republice. Má přinášet lásku a klid do rodiny. Pro těžce nemocné malé pacienty se živá květina stala navíc symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na jejich cestě za zdravím. To je ostatně i motto naší sbírky: Kupte si vánoční hvězdu a celé Vánoce vás bude hřát pocit, že jste pomohli nemocným dětem,“ řekla ředitelka sdružení Šance Olomouc o.p.s. Herta Mihálová.

Tak jako v předchozích letech, i letošní výtěžek z připravované sbírky zůstane v regionu. „Využijeme jej na humanizaci hemato-onkologického oddělení dětské kliniky olomoucké fakultní nemocnice, na sociální pomoc rodinám a na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě,“ přiblížila Herta Mihálová.

Děti se léčí průměrně osm měsíců

Na hemato-onkologickém oddělení se léčí děti s nádorovými onemocněními krvetvorby, jako jsou leukémie či lymfomy. Malí pacienti zde v průměru stráví osm měsíců. „Oddělení má nadregionální význam. Je moravským referenčním centrem, zajišťuje diagnostiku pacientů i pro pracoviště v Ostravě a podílí se na léčbě nádorových onemocnění u dětí, které se léčí na dětské onkologii v Brně,“ doplnila ředitelka sdružení Šance Olomouc. Podle posledních statistik se odborníkům z olomoucké dětské kliniky daří zcela vyléčit v průměru devadesát procent dětských pacientů s maligním onemocněním krvetvorby. Jejich výsledky jsou uznávány nejen v České republice, ale také v zahraničí.

Vánoční hvězdy budou k dostání na několika místech

Vánoční hvězdu si zájemci mohou zakoupit od 20. listopadu do 9. prosince na různých místech České republiky. V Olomouckém kraji pak v Olomouci, Prostějově, Přerově a Zábřehu. Cena květiny bude stejná jako vloni, tedy 100 korun (pro školy i malé 50 korun). Loňský výtěžek sbírky byl rekordní, když se podařilo získat 2 337 676 korun. Podrobnosti o sbírce se dozvíte i na webových stránkách www.vanocnihvezda.eu

Veřejná prodejní místa v Olomouci:

Dětská galerie na DK: po celou dobu trvání sbírky
Mamma centrum, Dlouhá ul.: po celou dobu trvání sbírky
Galerie Caesar, Horní Náměstí: po celou dobu trvání sbírky
BioNaturae, Horní Lán: po celou dobu trvání akce
Hravá korálkarna, Dolní Náměstí: po celou dobu trvání akce
Teoretické ústavy LF UP: 28. – 29. 11. 2018
Galerie Šantovka, City Olomouc: 1. 12. 2018
OC Haná, OC Olympie: 2. 12. 2018

Tisková zpráva | Foto FNOL

Štítky Vánoce, sbírka, nemocnice, leukémie, děti, zdraví, vánoční hvězda, pacient, léčba, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, Česko, Morava, Šantovka, Lékařská fakulta Univerzity Palackého

Dnes startuje charitativní sbírka Vánoční hvězda, koupí pryšce nádherného přispějete na léčbu malých dětí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.