Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Některé pokoje oddělení šestinedělí ve Fakultní nemocnici mají nové toalety a koupelny

Moderní sanitární zařízení mohou od poloviny září využívat maminky v pěti pokojích na Oddělení šestinedělí Porodnicko-gynekologické kliniky FN Olomouc.

Rekonstrukce koupelen, toalet a rozvodů vzduchotechniky byla vzhledem ke stáří budovy náročnější, oproti optimistickým předpokladům trvala déle než měsíc a stála zhruba 1,9 milionu korun bez DPH. I přes ztížené podmínky však největší porodnice v Olomouckém kraji nezaznamenala pokles zájmu rodiček.

„Tak rozsáhlé stavební úpravy samozřejmě ovlivňují provoz oddělení, ale především snižují potřebný komfort maminek a novorozenců. Proto se všem maminkám i jejich blízkým omlouváme, ale věříme, že nám odpustí, neboť naším cílem bylo, aby se u nás rodičky s dětmi cítily lépe. Naše omluva směřuje i k pacientkám na Oddělení gynekologie, protože rekonstrukce narušovala i jejich klid a pohodlí,“ zdůrazňuje přednosta Porodnicko-gynekologické kliniky Radovan Pilka. Poděkování za zvýšené pracovní úsilí a trpělivost si přitom podle něj zaslouží personál kliniky, který několik týdnů musel pracovat v nelehkých podmínkách.

Výsledkem úprav jsou bezbariérové koupelny a toalety s bidetovými sprchami a odsáváním vzduchu. Součástí prací bylo rovněž vybudování rozvodů vzduchotechniky, díky nimž bude možné během příštího roku dovybavit pokoje klimatizací tolik potřebnou v horkých letních měsících klimatizovat. V horizontu několika týdnů přibudou i přebalovací pulty se zabudovanými vaničkami. „Rekonstrukce druhé poloviny pokojů na šestinedělí nás čeká také v příštím roce,“ dodává přednosta kliniky, která si v letošním roce připomíná 120 let existence.

Tisková zpráva

Štítky Fakultní nemocnice Olomouc, záchody, toalety, šestinedělí, oddělení, toaleta, koupelna, klinika, Olomoucký kraj

Některé pokoje oddělení šestinedělí ve Fakultní nemocnici mají nové toalety a koupelny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.