Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Olomouckém kraji je první potvrzený nakažený koronavirem

Podle informací České televize je v Olomouckém kraji první potvrzený případ nakaženého s koronavirem. Informaci ČT Ostrava sdílela na Twitteru. Nakažený v současné době leží na infekčním oddělení prostějovské nemocnice.

V Olomouckém kraji je podle hejtmana Ladislava Oklešťka (ANO) první potvrzený případ nákazy koronavirem. Zaměstnanec zahraniční firmy leží na infekčním oddělení prostějovské nemocnice. Okleštěk to dnes řekl novinářům během mimořádného zasedání bezpečnostní rady Olomouckého kraje.

Cestovatelská anamnéza nakaženého muže podle hejtmana odpovídá výskytu koronaviru a klinické příznaky také. "Je to potvrzený výskyt a dá se říci, že máme první koronavir na území Olomouckého kraje," uvedl Okleštěk.

Průběh nemoci u muže hospitalizovaného v Prostějově podle Oklešťka v tutu chvíli není závažný. Zatím nebylo rozhodnuto, zda zůstane v péči lékařů infekčního oddělení Nemocnice Prostějov nebo bude přepraven do pražské nemocnice Na Bulovce.

Česko mělo k dnešnímu ránu 40 lidí s nákazou novým typem koronaviru. Kvůli koronaviru platí ode dneška zákaz návštěv v lůžkových odděleních nemocnic a domovech pro seniory s výjimkou oddělení pro děti či rodičky. Zákaz se netýká také hospiců. Pokračují kontroly na hraničních přechodech na jihu a západě země, při nichž hasiči namátkově měří teplotu řidičům a cestujícím.

Vláda zakázala od dnešních 18:00 konání hromadných akcí o sto a více účastnících, opatření by mělo snížit riziko rozšíření koronaviru v Česku. Od středy bude zastavena výuka na všech školách v Česku s výjimkou mateřských škol.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto pixabay.com

Štítky kornavirus, nákaz, Olomouc, nemoc, Olomoucký kraj, COVID-19, Česká televize, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Ladislav Okleštěk, Twitter, Ostrava, Česko, ANO 2011, Nemocnice Na Bulovce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji je první potvrzený nakažený koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.