Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Lékařka v očkovacím centru poutala pozornost tričkem bagatelizujícím covid

Pořádný rozruch na sociálních sítích způsobil snímek z úterního otevření očkovacího centra v olomoucké Šantovce. Na fotografii je zachycena lékařka, která má na žlutém tričku nápis „O virus tu nejde“, tedy slogan iniciativy, která bagatelizuje covid-19 a dopad nákazy.

Otevření očkovacího centra bez registrace přilákalo desítky lidí

Několik desítek lidí dnes ráno čekalo v nákupním centru Galerie Šantovka v Olomouci na otevření nového očkovací místa, ve kterém se zájemci mohou nechat očkovat proti novému koronaviru bez předchozí registrace. Očkovací místo s denní kapacitou...

„Bylo by ještě fajn, kdyby na sobě měli zaměstnanci, respektive lékařka, respirátor a neměli na sobě trička propagující dezinfo weby. Opravdu velký trapas,“ píše na facebookovém profilu Fakultní nemocnice Olomouc Karolína Polívková. Na její slova reagují další uživatelé, kteří vyzývají nemocnici k vyjádření k situaci.

Redakce Olomoucké Drbny proto oslovila nemocnici s žádostí o reakci. „Fakultní nemocnice Olomouc zcela jednoznačně podporuje a realizuje očkovací strategii ČR. K dnešnímu dni již mají všichni pracovníci očkovacího místa v OC Šantovka standardní pracovní oděv, což včera - první zahajovací den provozu – nebylo,“ napsal mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher. Na dotaz, zda bude nemocnice zmíněnou situaci s lékařkou nějak řešit, neodpověděl.

Pod projektem „O virus tu nejde“, který lékařka propagovala, je podepsán Pavel Kamas. Připomeňme, že stejná osoba je známa antisemitistickými postoji. Je vydavatelem Hitlerových projevů nebo přetiskl nacistickou protižidovskou knihu pro děti s názvem Jedovatá houba.

Očkování bez registrace

Očkovací centrum v olomoucké Šantovce již přilákalo stovky lidí. Veřejnosti se otevřelo v úterý ráno. Vakcinační místo s denní kapacitou 400 dávek zřídila Fakultní nemocnice Olomouc, která si od něj slibuje zlepšení dostupnosti očkování a tím i zájmu veřejnosti o vakcinaci. Očkovací místo bez povinné registrace je určeno pro lidi starší 16 let, otevřeno je denně od 9:00 do 19:00.

V Olomouckém kraji funguje 12 očkovacích míst. Místa s kapacitou až několik set dávek vakcín denně jsou zpravidla v nemocnicích, v Prostějově a Přerově se na ně změnily i prostory společenských domů. V Olomouckém kraji není velkokapacitní centrum. Fungovat mělo například v pavilonu A Výstaviště Flora. Dostatečnou kapacitu totiž nabízejí místní nemocnice. Hejtmanství ale připravuje mobilní očkovací týmy, první by měl začít fungovat na Jesenicku.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karolína Polívková

Štítky očkování, koronavirus, COVID-19, Šantovka, nemocnice, Fakultní nemocnice Olomouc, Adolf Hitler, Česko, Olomoucký kraj, Pavel Kamas, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Nos

Nechat si píchnout uměle vytvořenou RNA bílkovinu? To chce přece každý. A potom týden nevolnosti a při nejlepším trombóza v 35 letech. Proč to asi bagatelizuje. Už vytahnete konečně hlavy z prdele. Proč se asi nenechají očkovat v prvé řadě ti co vás očkují. Odpověď. Když asi vidí co to s většinou udělá. Tak to chcou taky .mrtvici trombóza cév. Otoky na mozku prostě jen si vybrat. A hlavně ta co bagatelizuje kdyby nahlas řekla jak je ta vakcína na hovno. Riskuje šíření poplašné zprávy. 2 roky na tvrdo. Jakékoliv spojování zdravotních problému s očkováním mají zakázáno. Aby se tupé ovce necukali

Pátek, 30. července 2021, 06:26Odpovědět

Lékařka v očkovacím centru poutala pozornost tričkem bagatelizujícím covid  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.