Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dětská ambulance ORL hlásí pokles návštěv. Vyšetření neodkládejte, zdůrazňují lékaři

Značný pokles návštěvnosti dětské poradny kliniky ORL evidují v olomoucké fakultní nemocnici. Pracoviště se kvůli covidovým organizačním změnám přesunulo do jiných prostor a rodiče s dětmi už jej tolik nenavštěvují. Před zanedbáváním zdravotních potíží ale odborníci naléhavě varují.

Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Olomouc sice musela v důsledku pandemie COVID-19 dočasně přemístit svou dětskou poradnu z ambulantního traktu Dětské kliniky, její odborníci však upozorňují, že ambulance nadále funguje.

V průběhu loňského roku byla dětská poradna ORL dočasně přemístěna z Dětské kliniky, kde musela uvolnit místo covidové ambulanci, do prostor všeobecné ambulance Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku. „Přestože zde tato poradna nadále funguje, zaznamenali jsme v posledním roce výrazný pokles počtu vyšetřených dětí. Naopak přitom pozorujeme neúměrný nárůst infekčních komplikací,“ říká přednosta kliniky Richard Salzman.

 „Odkládání návštěvy lékaře, je-li jí třeba, může vést k rozvoji závažné komplikace, která je často zjištěna až na noční pohotovosti a vyžaduje léčbu antibiotiky za hospitalizace nebo operaci,“ zdůrazňuje přednosta Salzman.

„Vždy je lepší přijít včas a předejít tak pozdějším komplikacím. Olomoucká klinika ORL patří k nejlepším svého druhu u nás. Vyhledávají ji nemocní ze všech koutů Česka nejen pro kvalitní a moderní zdravotní péči, ale vyzdvihují zejména lidský a citlivý přístup jejího personálu,“ podotýká mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Dětská poradna na klinice ORL získá od září vlastní prostory, což by podle Salzmana mělo vést ke zkrácení čekací doby a snížení stresu dětí a jejich rodičů během čekání.

Pracoviště dlouhodobě také podniká kroky ke zkrácení pobytu v čekárně. „Před třemi měsíci jsme nabídli všem našim pacientům objednávání k ambulantnímu vyšetření na přesný čas. Pacienti toho rádi a hojně využívají, protože se mohou dostavit v čase, který jim nejvíce vyhovuje, a pochopitelně se tím zkrátil čas strávený v čekárně,“ doplňuje zefektivňování provozu úseková sestra ambulance Dagmar Koplíková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Zdraví, Fakultní nemocnice Olomouc, ORL, dětská poradna, děti, lékaři, klinika, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská ambulance ORL hlásí pokles návštěv. Vyšetření neodkládejte, zdůrazňují lékaři  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.