Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Kardiologická klinika v Olomouci kvůli epidemii zruší ambulantní kontroly

Kardiologická klinika Fakultní nemocnice Olomouc musí omezit lékařskou péči. Od pondělí zruší plánované ambulantní kontroly svých pacientů, aby mohla soustředit síly na péči o lidi s nemocí covid-19. Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji v poslední době výrazně sílí.

"První interní klinika - kardiologická FN Olomouc ruší kvůli přechodu na péči o covidové pacienty plánované ambulantní kontroly. Pacienti budou telefonicky přeobjednaní, veškeré chronické medikace budou řešeny formou e-receptu," stojí v oznámení FN Olomouc.

V souvislosti s rostoucím počtem případů se postupně plní lůžka pro covidové pacienty. Ve Fakultní nemocnici bylo v pátek s touto nemocí hospitalizováno 31 pacientů, z toho 23 ve standardní a osm v intenzivní péči. Nemocnice má nyní pro tyto pacienty čtyři oddělení, v případě potřeby se jejich počet může zvýšit.

V nemocnicích jsou zakázané návštěvy

Na sílící epidemii v Olomouckém kraji již zareagovali zřizovatelé nemocnic, kteří vyhlásili plošný zákaz návštěv na lůžkových odděleních. Zákaz platí ve FN Olomouc i nemocnicích v Prostějově, Přerově, Hranicích na Přerovsku a Šternberku na Olomoucku. Zákaz vyhlásila také Vojenská nemocnice Olomouc a přidala se také Nemocnice AGEL Jeseník.

Novinář Etzler se na sítích opřel do neočkovaných. Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová na něj podala trestní oznámení

Výrokem na adresu lidí neočkovaných proti nemoci covid-19 spustil lavinu reakcí novinář Tomáš Etzler. Kontroverzní status na sociální síti by mohl podle mohelnické advokátky Jany Zwyrtek Hamplové být podněcováním k nenávisti vůči skupině osob. Na...

Uzavřen je pro návštěvy také Domov pro seniory v Kostelci na Hané na Prostějovsku, kde byl koronavirus v závěru minulého týdne potvrzen u dvou zaměstnanců a stejného počtu klientů. Testy u ostatních seniorů a zaměstnanců tohoto sociálního zařízení ukázaly negativní výsledek. 

"Nakažení klienti byli izolováni v zóně, kterou vedení domova vyčlenilo pro covid-pozitivní osoby," oznámil na sociálních sítích ředitel Domova pro seniory v Kostelci na Hané David Ševčík.

Olomoucký kraj je nejhorší v celé zemi

V Olomouckém kraji přibylo za týden do čtvrtka 2565 nákaz covidem-19, v mezitýdenním srovnání je to o 1143 případů více. Nejvíce případů zaznamenali hygienici minulý týden v úterý, a to 589, což je nejvíc od 29. března.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel kraj za poslední týden do pátku vykazoval 407 potvrzených nákaz koronavirem, což je nejvíc ze všech krajů. V tomto týdnu tento ukazatel vzrostl na 449 osob.

Prostějov má největší nárůst covidových nákaz v republice. V karanténě je 133 tříd

V uplynulém týdnu došlo k výraznému nárůstu počtu nákaz covidem-19 v Olomouckém kraji. Za posledních sedm dnů přibylo na Prostějovsku v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 558 nových případů. V této statistice se jedná o nejvážněji zatížený okres v České...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky kontrola, ambulance, zrušení, covid, koronavirus, Fakultní nemocnice, Olomouc, klinika, pacient, Olomoucký kraj, Fakultní nemocnice Olomouc, COVID-19, pandemie covidu-19, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Kostelec na Hané, Vojenská nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kardiologická klinika v Olomouci kvůli epidemii zruší ambulantní kontroly  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.