Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Epidemie brzdí. V Olomouckém kraji poprvé od srpna klesl týdenní přírůstek

Poprvé od srpna klesl v Olomouckém kraji přírůstek nových případů covidu za uplynulý týden. Za posledních sedm dní přibylo 9153 nákaz, což je o 1682 případů méně než minule. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel má kraj 1667 nákaz.

Pokles epidemie je vidět i ve školách. "Podle informací z krajské hygienické stanice je v současné době uzavřeno 283 tříd, v karanténě je přibližně 5600 studentů a žáků. Pozitivních na školách je 1225 lidí, z toho bezmála 200 je učitelů. Situace v Olomouckém kraji se vyvíjí optimisticky, je vidět patrný pokles. Ještě minulý týden jsme měli v karanténě přes 300 tříd," řekla mluvčí hejtmanství Eva Knajblová.

Počet případů mírně klesá i v sociálních zařízeních. S nákazou v poslední době nejvíce bojoval domov pro seniory v Komárově, ale i azylové charitní domy v Olomouci. 

"Co se týče pozitivity v sociálních zařízeních, jsou případy mezi klienty i personálem. Všechny organizace však zatím svůj chod zvládají," doplnila Knajblová.

Armáda má v současné době v nemocnicích kraje a v domově pro seniory v Komárově dohromady zhruba 50 vojáků.

Záchranáři jsou na hraně kapacit. Posílili o výjezdovou skupinu i operátora

Na hraně kapacit pracují záchranáři v Olomouckém kraji, od prosince se jejich řady podařilo rozšířit o jednu výjezdovou skupinu rychlé zdravotnické pomoci. Počet hovorů na tísňovou linku je nyní enormní, navíc se zdravotní potíže nevyhýbají ani...

Téměř dva tisíce lidí v kraji na covid zemřelo

Rekord padl v Olomouckém kraji minulý týden, a to denní přírůstek 2598 nákaz koronavirem. Nejhorší situace zůstává na Prostějovsku, kde je nyní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel za poslední týden potvrzeno 1584 případů, na Olomoucku je jich 1505 a na Šumpersku 1569 případů. Přerovsko eviduje za posledních sedm dní v přepočtu 1241 případů a Jesenicko 1042 nákaz.

Aktuálně se s infekcí potýká v kraji víc než 20 tisíc lidí, nejvíc od loňského března. Na vrcholu loňské podzimní vlny bylo v kraji evidováno 9173 nemocných. V souvislosti s nákazou v kraji dosud zemřelo 1970 lidí. Za poslední týden je evidováno 82 úmrtí.

Nikoho kontrolovat nebudeme a v deset rozhodně nezavřu, říká k nařízením restauratér z Hluboček

Nejen vánočních trhů, ale také hospod a restaurací se dotkla protiepidemická opatření vlády v demisi, které umožnil nouzový stav. Pravidla omezující podnikání v pohostinství dlouhodobě odmítá restaurace U Ervina v Hlubočkách u Olomouce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, statistika, epidemie, Olomoucký kraj, infekční onemocnění, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Komárov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie brzdí. V Olomouckém kraji poprvé od srpna klesl týdenní přírůstek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.