Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Nemocnice Prostějov má nové zařízení za dva miliony, které lékařům pomůže při operacích kloubů

Prostějovská nemocnice pořídila nové zařízení, takzvanou artroskopickou věž, která lékařům pomůže především při operacích kloubů, kdy jim poskytne kvalitnější zobrazení, přesnější operativu a modernější nástroje. Investice vyšla na téměř na dva miliony korun, zdravotníci ji využijí u pacientů na ortopedicko-traumatologickém oddělení.

Podle primáře ortopedicko-traumatologického oddělení Leopolda Hoferka by věž mohla ročně posloužit až 700 pacientům. Mezi nejčastější artroskopické zákroky v prostějovské nemocnici patří operace kolenního menisku či předního zkříženého vazu kolena, operace ramenního kloubu, kyčelního kloubu, hlezna či zápěstí.

"Nákup nové artroskopické věže jsme plánovali již delší čas, a nyní ji konečně máme k dispozici. Využijeme ji u širokého spektra miniinvazivních nitrokloubních operací," uvedl primář.

Podle zástupců nemocnice v roce 2019, kdy ještě nebyly operativní zákroky omezeny z důvodu pandemie koronaviru, provedli zdejší lékaři 682 artroskopických operací. S podobným číslem počítá nemocnice i v příštím roce.

"Díky nové artroskopické věži od firmy Arthrex budou ale zákroky uvnitř kloubů pro zdravotníky daleko komfortnější. Nová věž má totiž kvalitnější rozlišení monitorů, umožňuje přesnější operativu a disponuje i dokonalejšími nástroji," doplnil Hoferek. Pro pacienty to znamená přesnější zákroky s kratší dobou rekonvalescence i vyšší bezpečností.

Laserem proti covidu. Speciální léčba pomáhá v prostějovské nemocnici obnovovat plicní tkáň

Pacientům s plícemi poškozenými onemocněním covid-19 pomáhá v Nemocnici AGEL Prostějov speciální laserová terapie, která dokáže bezbolestně a šetrně transformovat zjizvené části plic zpět na funkční a elastickou tkáň. Značné úspěchy tato nová...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Agel

Štítky operace, klouby, artroskopická věž, nemocnice, Prostějov, kloub, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., lékař, pacient, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nemocnice Prostějov má nové zařízení za dva miliony, které lékařům pomůže při operacích kloubů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.