Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Zájem o covidovou vakcínu klesá. FN Olomouc zkrátí provozní dobu očkovacího místa

Centrum pro aplikaci vakcín proti Covidu-19 v olomoucké fakultní nemocnici se od čtvrtka na tři dny uzavře, poté dojde ke zkrácení provozní doby. Důvodem je značný pokles zájmu o očkování proti novému typu koronaviru.

Dosud bylo očkování pro zájemce dostupné v budově K v areálu fakultní nemocnice od pondělí do neděle od 7 do 18 hodin. Od 13. února se očkovací místo znovu otevře, nově již v každodenní provozní době od 7 do 15:30. „Od 10. do 12. února bude očkovací místo uzavřené z provozních a personálních důvodů. Vzhledem k výraznému poklesu zájmu o očkování proti onemocnění covid-19 a minimálním počtům registrovaných osob bude od 13. února 2022 upravena provozní doba,“ informoval mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

V Olomouckém kraji žije přes 630 tisíc obyvatel, alespoň jednu dávku vakcíny podstoupilo 361 tisíc z nich. Aktuálně se podávají zejména posilující dávky, i zde však zájem klesá. V měsíci lednu celkem podali zdravotníci v regionu takřka 80 tisíc dávek, za první únorový týden jich pak bylo okolo pěti tisíc. Podle dat Ministerstva zdravotnictví je počet rezervací termínu první dávky ve Fakultní nemocnici Olomouc v jednotkách případů, na druhou a třetí dávku čeká v obou případech okolo stovky zájemců. Při kulminaci zájmu o posilující dávku bylo v olomoucké nemocnici v rezervačním systému 6. ledna přes 4700 lidí. Fakultní nemocnice Olomouc aplikovala 179 tisíc dávek vakcín proti covidu-19, téměř čtvrtinu z celkového počtu v kraji.

Imunita pod drobnohledem. Olomoucká studie covidových protilátek nabízí poslední volná místa

Jak se vyvinuly hladiny protilátek a další ukazatele související s imunitou a nákazou virem SARS-CoV-2 zkoumá klinická studie nazvaná PREVAL 2. Během tříměsíčního období účastníci dvakrát zjistí aktuální množství protilátek proti nemoci covid-19,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Zdraví, Fakultní nemocnice Olomouc, covid-19, koronavirus, očkování, Olomouc, Olomoucký kraj, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o covidovou vakcínu klesá. FN Olomouc zkrátí provozní dobu očkovacího místa  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.