Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Počty nově nakažených koronavirem v kraji už čtvrtý týden v řadě klesají

V Olomouckém kraji za poslední týden přibylo 3709 potvrzených případů covidu-19. V mezitýdenním srovnání je to o 1574 případů méně. Počty nově nakažených se pohybovaly od úterních 580 do čtvrtečních 408 případů.

Počet nových případů nákazy koronavirem už čtvrtým týdnem klesá. Podle mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéty Koutné je relativní pozitivita testů za posledních sedm dní 38,4 procenta. Nejvyšší záchyt je v okrese Olomouc, následuje Prostějov, Přerov, Šumperk a Jeseník. Odhad reprodukčního čísla R je 0,77. 

Z informací ministerstva zdravotnictví vyplývá, že v kraji pozvolna klesá počet hospitalizovaných pacientů a dál se snižuje zájem o očkování. Ve čtvrtek zdravotníci v kraji aplikovali 274 dávek. Před dvěma měsíci si pro očkování přišlo denně i více než 5000 lidí.

Očkovací místo ve fakultní nemocnici omezí provoz. O vakcinaci není zájem

Kvůli nezájmu o vakcinaci proti koronaviru se očkovací místo v olomoucké fakultní nemocnici ode dneška stěhuje na Kliniku pracovního lékařství. Otevřeno bude pouze dva dny v týdnu, z toho jeden den jen odpoledne. Epidemie koronaviru v Olomouckém...

Od začátku epidemie se v kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli novým koronavirem nakazilo 214 231 lidí, vyléčilo se jich 207 240 a v souvislosti s covidem-19 jich 2355 zemřelo. Za poslední týden je evidováno 25 úmrtí. 

„KHS nadále apeluje na dodržování základních hygienických pravidel jako je řádné nošení adekvátní ochrany dýchacích cest, důkladné mytí rukou a dodržování rozestupů. Každý, kdo se necítí dobře, by měl omezit své kontakty a zůstat doma, a tím zabránit případnému šíření nemoci,“ doplnila Koutná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, nákaza, COVID-19, Olomoucký kraj, Krajská hygienická stanice, Olomouc, Prostějov, Přerov, Šumperk, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počty nově nakažených v kraji už čtvrtý týden v řadě klesají  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.