Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Očkovací místo ve fakultní nemocnici omezí provoz. O vakcinaci není zájem

Kvůli nezájmu o vakcinaci proti koronaviru se očkovací místo v olomoucké fakultní nemocnici ode dneška stěhuje na Kliniku pracovního lékařství. Otevřeno bude pouze dva dny v týdnu, z toho jeden den jen odpoledne. Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji je již delší dobu na ústupu.

Fakultní nemocnice Olomouc oznámila, že od 1. března se očkovací místo stěhuje do prostor Kliniky pracovního lékařství v budově P.

"Vzhledem k pokračujícímu poklesu zájmu o očkování a minimálním počtům registrovaných osob bude nadále očkovací místo fungovat v těchto termínech: středa od 13 do 17 hodin pro registrované dospělé, děti všech věkových kategorií a samoplátce a čtvrtek od 7:30 do 15 hodin pro registrované i neregistrované dospělé vyjma samoplátců," potvrdil mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Díky tomuto opatřením se zároveň personál očkovacího místa vrátí na kmenová pracoviště. "V případě zvýšeného zájmu bude provoz opět adekvátně rozšířen," ubezpečil mluvčí nemocnice.

Počet případů covidu-19 v Olomouckém kraji se v současné době vrátil do doby před plošným šířením nakažlivější varianty omikron. Například za sobotu hygienici registrovali v kraji 218 potvrzených případů, což je nejméně od poloviny ledna.

Mapování covidu ve školách: V kraji proběhlo od září skoro milion antigenních testů

Ve třech etapách plošného testování ve školách Olomouckého kraje proběhlo od loňského září téměř milion antigenních testů. Od zářijových hodnot 0,02 procenta vystoupala míra pozitivity na covid-19 v závěru ledna až na tři procenta.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královehradeckého kraje

Štítky očkování, omezení, provoz, očkovací místo, covid, Fakultní nemocnice, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, pandemie covidu-19, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací místo ve fakultní nemocnici omezí provoz. O vakcinaci není zájem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.