Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Koronavirus v Olomouckém kraji výrazně zpomaluje. Počet nových případů je poloviční

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji výrazně zpomaluje. Za uplynulý týden bylo 624 nákaz, což je ve srovnání s předchozím obdobím poloviční počet. Na 100 tisíc obyvatel je v kraji za poslední týden 99 případů nemoci covid-19, o týden dřív jich bylo 190 a předchozí týden dokonce 279.

"Nejvyšší záchyt je aktuálně zaznamenán v okrese Olomouc, následuje Přerov, Šumperk, Prostějov a Jeseník, který má pouze 38 případů. Při komunitním šíření onemocnění covid-19 dosahuje průměrná týdenní incidence na 100 tisíc obyvatel v Olomouckém kraji hodnoty 99 potvrzených případů," uvedla mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Statistiky mohly ovlivnit Velikonoce, kdy se méně testuje. Nejnižší denní přírůstek hygienici zaznamenali právě na Velikonoční pondělí, kdy přibylo 12 nákaz. 

V nemocnicích v kraji nyní leží čtyři desítky pacientů s koronavirem, z toho sedm jich je na jednotkách intenzivní péče. Počet hospitalizovaných s covidem v posledních týdnech výrazně klesl. Na začátku loňského prosince krajské statistiky uváděly 410 hospitalizovaných, na jednotkách intenzivní péče jich tehdy bylo sedm desítek.

V Olomouckém kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli od počátku pandemie před dvěma lety onemocnělo koronavirem 227 994 lidí. V souvislosti s covidem statistiky v kraji zaznamenaly 2423 úmrtí.

V Olomouckém kraji je covid na ústupu. Objevují se však potíže po prodělání nemoci

Koronavirus je v Olomouckém kraji na ústupu, za uplynulý týden přibylo 1200 případů, což je v porovnání s předchozím týdnem o 561 méně. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v kraji za poslední týden 190 případů nemoci covid-19, o týden dříve jich...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, zpomalení, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, pandemie covidu-19, Velikonoce, Velikonoční pondělí, Olomouc, Prostějov, Přerov, Šumperk, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus v Olomouckém kraji výrazně zpomaluje. Počet nových případů je poloviční  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.