Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Počet nakažených covidem v kraji znovu poklesl. Zájem o testování je minimální

Za poslední týden eviduje Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje 590 osob s pozitivním výsledkem testu na covid. V porovnání s minulým týdnem to je o 195 případů méně. Nejvyšší počet zachycených případů je na Olomoucku, nejméně na Jesenicku.

V okrese Olomouc je nejvyšší záchyt – 237 případů. Následuje Přerov se 119 nakaženými, Šumperk se 110 a Prostějov s 92 případy. Nejmenší záchyt je s 32 nakaženými na Jesenicku. Průměrná týdenní incidence v Olomouckém kraji dosahuje hodnoty 75 potvrzených případů na 100 tisíc obyvatel.

Na počtu nakažených se odráží minimální zájem o testování, potvrzují to i zástupci nemocnic. „Zájem o PCR testy se neustále snižuje, například laboratoře v Nemocnici Agel Prostějov vyšetří denně jen desítky vzorků, zhruba kolem 80,“ řekl mluvčí společnosti Agel Adam Knesl s tím, že preventivní PCR se na jejich počtu podílejí přibližně čtvrtinou.

Olomoučané jezdí častěji autem. Vyplývá to z dopravního průzkumu

Aktuální výsledky průzkumu „Jakou formou a pro jaké účely Olomoučané v posledních letech cestovali“ odpovídají na otázku, jak se za poslední roky změnilo dopravní chování ve městě. Výzkum má sloužit k aktualizaci strategického dokumentu města –...

„Počty PCR testů mají stále klesající tendenci, aktuálně se jich u nás dělá maximálně do stovky denně,“ řekl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Adam Fritscher. Například loni v červnu to bylo 250 PCR testů denně včetně indikovaných testů, doplnil mluvčí.

V Olomouckém kraji se zhruba 630 tisíci obyvateli od počátku pandemie před dvěma lety dosud onemocnělo novým typem koronaviru přes 228 tisíc lidí, zhruba 225 tisíc se vyléčilo. V souvislosti s covidem-19 statistiky zaznamenaly v kraji 2425 úmrtí. Také zájem o očkování je nadále minimální.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, covid, KHS, COVID-19, Olomoucký kraj, okres Jeseník, Krajská hygienická stanice, PCR Test, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Agel, Prostějov, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených covidem v kraji znovu poklesl. Zájem o testování je minimální  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.