Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Exministr zdravotnictví Prymula má post v čele vědecké rady Agelu. V roce 2020 porušil covidová nařízení

Epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula stanul v čele nové vědecké rady zdravotnické skupiny Agel podnikatele Tomáše Chrenka. Prymula proslul tím, že na postu ministra vydržel jen pár týdnů, protože porušil covidová nařízení. Agel má mimo jiné nemocnice v Prostějově, Přerově, Šternberku a Jeseníku nebo polikliniku v Olomouci.

Celkem má skupina Agel v České republice a na Slovensku desítky nemocnic a zdravotnických zařízení s 5300 lůžky, síť poliklinik, lékáren, laboratoří a distribučních společností. Zaměstnává zhruba 14 tisíc lidí.

Předsedou vědecké rady byl jmenován Roman Prymula, který nyní zastává funkci předsedy představenstva Nemocnice Agel Říčany. Ve vědecké radě usedli experti zaměření například na kardiologii, ortopedii, interní medicínu, neurologii, zobrazovací metody, biochemii, infektologii či chirurgii. "Pro mne je nesmírnou poctou, že jsem mohl stanout v čele skupiny nejpřednějších českých a slovenských odborníků, kteří jsou nepochybně tvářemi svých specializací," uvedl Prymula.

Vědecká rada byla jmenována na pět let. Navázala na první vědeckou radu, která vznikla v roce 2014 a letos svou činnost ukončila. "Úkolem vědecké rady je zpracovat ve spolupráci se členy lékařské rady a příslušnými primáři střednědobou a dlouhodobou koncepci rozvoje jednotlivých prioritních oborů skupiny Agel," uvedl mluvčí Agelu Adam Knesl.

Postcovidové komplikace stále trápí řadu lidí. Specializují se na ně v Olomouci i Prostějově

Zhruba dvě desítky lidí přicházejí každý den do postcovidových ordinací prostějovské a olomoucké fakultní nemocnice. Specializovaná pracoviště pomáhají pacientům řešit problémy s únavou i dušností. Podle lékařů z prostějovského zdravotnického...

Na postu ministra vydržel jen pár týdnů

Prymula proslul tím, že na podzim roku  2020 vydržel na postu ministra zdravotnictví jen pár týdnů poté, co ho deník Blesk zachytil, jak v noci vychází bez roušky z restaurace. Ty však v té době musely být kvůli šíření koronaviru mimo provoz, do 20:00 mohly mít otevřené jen výdejové okénko.

Schůzky se zúčastnil i tehdejší šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek a ředitel ostravské fakultní nemocnice Jiří Havrlant.

Počet nakažených covidem v kraji znovu poklesl. Zájem o testování je minimální

Za poslední týden eviduje Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje 590 osob s pozitivním výsledkem testu na covid. V porovnání s minulým týdnem to je o 195 případů méně. Nejvyšší počet zachycených případů je na Olomoucku, nejméně na Jesenicku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Agel

Štítky Prymula, Agel, vědecká rada, nemocnice, Olomoucký kraj, Roman Prymula, rada, Tomáš Chrenek, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Olomouc, Přerov, Jeseník, Šternberk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exministr zdravotnictví Prymula má post v čele vědecké rady Agelu. V roce 2020 porušil covidová nařízení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.