Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krajští hygienici doporučují lidem, aby při návštěvě nemocnic a domovů důchodců nosili roušky

Kvůli rostoucímu počtu onemocnění covidem v Olomouckém kraji hygienici doporučují lidem, aby při návštěvě nemocnic, domovů důchodců a dalších zařízení sociálních služeb nosili roušky. Za minulý týden v regionu přibylo přes 550 případů covidu, nejvíce na Olomoucku.

"Krajská hygienická stanice doporučuje veřejnosti, aby při návštěvách klientů v pobytových zařízeních sociálních služeb a pacientů hospitalizovaných na lůžkových odděleních zdravotnických zařízení používali ochranu dýchacích cest a dbali na dodržování hygieny rukou," vyzvala mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Lidem, kteří se vrátili ze zahraničí nebo se zúčastnili společenských, kulturních a sportovních akcí s vyšší koncentrací osob, hygienici doporučují raději návštěvu odložit o tři až pět dnů.

"Lidé, kteří se necítí dobře, by měli být ke svému okolí ohleduplní, zvláště pak ke zranitelným skupinám obyvatel. Tato základní pravidla představují nejjednodušší způsob, jak může každý z nás přispět a zabránit šíření nemoci," uvedla v tiskové zprávě mluvčí hygieniků.

Proti covidu se začne očkovat čtvrtou dávkou. V kraji je nyní zájem minimální

Od pondělí se rozběhne v České republice očkování čtvrtou dávkou vakcíny proti covidu. V Olomouckém kraji počet pozitivních testů v minulém týdnu výrazně narostl, počet nakažených v regionu však nepřesahuje sto případů za den. Sedmidenní...

V minulém týdnu do pátku bylo v Olomouckém kraji 557 nových případů onemocnění covidem. Nejvyšší počet nově nakažených byl v okrese Olomouc, a to 228 případů, následuje Přerov se sto, Šumperk s devadesáti, Prostějov s 68 a Jeseník s deseti případy. Průměrný týdenní počet případů na 100 tisíc obyvatel dosahuje v Olomouckém kraji hodnoty 57, což je ve srovnání s republikovým průměrem takřka poloviční počet.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, roušky, doporučení, hygienici, nárůst, koronavirus, Olomoucký kraj, návštěva, COVID-19, nemoc, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští hygienici doporučují lidem, aby při návštěvě nemocnic a domovů důchodců nosili roušky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.