Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na dvou klinikách ve Fakultní nemocnici v Olomouci je kvůli epidemii koronaviru zákaz návštěv

Fakultní nemocnice Olomouc kvůli vysokému počtu nákaz koronavirem zakázala návštěvy na dvou svých klinikách. Od minulého týdne jsou až do odvolání zakázány návštěvy na onkologické klinice, ke které se nyní přidala traumatologická klinika.

Letní vlna covidu v Olomouckém kraji zpomaluje. Počet případů opět klesl

Letní vlna koronaviru zpomaluje. Počet nových případů onemocnění covidem v Olomouckém kraji druhý týden po sobě klesá. Za uplynulých sedm dní přibylo 768 případů, o 46 méně než před týdnem. Úbytek o čtyři desítky případů byl již minulý týden.

"Zvyšující se výskyt virových onemocnění přiměl onkologickou kliniku FN Olomouc k vyhlášení zákazu návštěv. Platí do odvolání. Návštěvy jsou možné ve výjimečných případech a po dohodě s lékařem," stojí v oznámení vedení onkologické kliniky. Její personál léčí pacienty s rakovinou, pro které je nákaza koronavirem kvůli lékům ovlivňujícím imunitu nebezpečnější.

"Traumatologická klinika vyhlásila s ohledem na lokální epidemickou situaci dočasný zákaz návštěv. Platí do odvolání. Děkujeme za pochopení," uvedla klinika na webu nemocnice.

Nemocnice v Hranicích na Přerovsku už v závěru července kvůli sílící epidemii zakázala návštěvy na všech lůžkových odděleních, aby před infekcí ochránila pacienty i personál. Preventivní opatření platí do odvolání.

Letní vlna epidemie v kraji však zřejmě pomalu ustupuje. Počet nových případů onemocnění covidem-19 v Olomouckém kraji druhý týden po sobě klesl. Za uplynulých sedm dní do minulého čtvrtka přibylo ve statistikách 768 případů, o 46 méně než před týdnem. Úbytek o čtyři desítky případů se projevil ve statistikách i předchozí týden. Za posledních sedm dní bylo v kraji potvrzeno v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 121 nákaz novým koronavirem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky zákaz, návštěvy, koronavirus, kliniky, Fakultní nemocnice, Olomouc, klinika, návštěva, Fakultní nemocnice Olomouc, COVID-19, pandemie covidu-19, Nemocnice Hranice, okres Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dvou klinikách ve Fakultní nemocnici v Olomouci je kvůli epidemii koronaviru zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.