Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Důležitá olomoucká klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny získala moderní zázemí

Důležitá klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny našla nové zázemí v dostavěném třetím nadzemním podlaží hlavní budovy A v centrální části areálu Fakultní nemocnice Olomouc. Díky tomu se může v přízemí tohoto modrého monobloku rozšířit ambulantní část. Dostavba třetího patra stála 132 milionů korun.

"Zkompletované třetí podlaží, jež bylo původně zastavěno jen částečně, nyní v nových komfortních prostorách poskytuje především zázemí pro Kliniku anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny - KARIM," sdělil mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Třetí nadzemní podlaží budovy A mělo původně částečně zastavěný půdorys a sloužilo jako technické zázemí objektu. "Jsou zde umístěny strojovny vzduchotechniky a pokoje lékařů. Zbývající část plochy tvořila jednoplášťová zelená střecha s extenzivní vegetací. Nová nástavba doplnila téměř celý půdorys podlaží a v nových prostorách vznikly kanceláře vedení KARIM, šatny pro zdravotníky a zázemí pro centrální dispečink a ostrahu nemocnice," uvedl vedoucí odboru investic nemocnice František Valíček.

Kanceláře v třetím nadzemním podlaží jsou určeny především pro vedoucí pracovníky, zázemí tam mají také zdravotní sestry a vybudováno bylo několik pokojů pro lékaře. "Nedílnou součástí tohoto administrativního bloku je studovna a zasedací místnost. Studovnu budou využívat jak lékaři, tak studenti medicíny na stážích. Zasedací místnost v celé své maximální kapacitě umožní setkání všech pracovníků kliniky. Její variabilita spočívá v možném rozdělení mobilní příčkou na dvě rovnocenné části," řekl Valíček.

Na dvou klinikách ve Fakultní nemocnici v Olomouci je kvůli epidemii koronaviru zákaz návštěv

Fakultní nemocnice Olomouc kvůli vysokému počtu nákaz koronavirem zakázala návštěvy na dvou svých klinikách. Od minulého týdne jsou až do odvolání zakázány návštěvy na onkologické klinice, ke které se nyní přidala traumatologická klinika.

Vedení KARIM původně sídlilo v kancelářích zřízených v přízemí modré budovy hned v sousedství hlavního vstupu do monobloku. "Díky jejich přestěhování, které dává logiku i pro personál, se nám tyto prostory podařilo uvolnit pro ambulantní provoz, který bude po nezbytné rekonstrukci sloužit našim klientům. Považujeme to za další krok směřující k většímu komfortu pacientů, ale také našich zaměstnanců," řekl ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík.

Nemocnice je šestou největší nemocnicí v ČR. Zařízení má pět desítek pracovišť, bezmála 1200 lůžek a zhruba 4200 zdravotnických i nezdravotnických zaměstnanců.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky intenzivní medicína, zázemí, klinika, stavba, podlaží, Fakultní nemocnice, Olomouc, lékařství, nemocnice, Fakultní nemocnice Olomouc, Roman Havlík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležitá olomoucká klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny získala moderní zázemí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.