Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letní vlna covidu je v Olomouckém kraji na ústupu. Za týden přibylo 719 případů

Letní vlna covidu v Olomouckém kraji je na ústupu. Počet nových případů již tři týdny po sobě klesá. Za uplynulých sedm dní přibylo 719 případů, což je o 49 méně než před týdnem. V kraji je v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 114 nákaz, o týden dřív jich bylo 122.

V nemocnicích v Olomouckém kraji nyní leží zhruba pět desítek pacientů nakažených koronavirem, z toho pět jich je na jednotkách intenzivní péče.

"Epidemická situace v Olomouckém kraji je klidná a odpovídá sezoně," sdělila mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná. Nejvíce nových nákaz hygienici v uplynulém týdnu zachytili na Olomoucku, a to 443, za kterým následovalo Šumpersko s 231, Přerovsko se 189, Prostějovsko se 177 a Jesenicko s 51 případy.

Denní přírůstek se v kraji pohybuje pod hranici 180 případů. Nejvíce jich bylo zaznamenáno v pondělí, kdy se pozitivní výsledek testu dozvědělo 178 osob. V ostatních pracovních dnech se počty držely mezi 98 a 140 případy. Předminulý týden se nejvyšší počty nákaz vyšplhaly na 190 případů, poté počty také klesaly.

Na dvou klinikách ve Fakultní nemocnici v Olomouci je kvůli epidemii koronaviru zákaz návštěv

Fakultní nemocnice Olomouc kvůli vysokému počtu nákaz koronavirem zakázala návštěvy na dvou svých klinikách. Od minulého týdne jsou až do odvolání zakázány návštěvy na onkologické klinice, ke které se nyní přidala traumatologická klinika.

Fakultní nemocnice Olomouc kvůli vysokému počtu nákaz novým koronavirem zakázala návštěvy na dvou svých klinikách. Od minulého týdne jsou až do odvolání zakázány návštěvy na onkologické klinice, ke které se tento týden přidala traumatologická klinika. Nemocnice v Hranicích na Přerovsku už v závěru července kvůli sílící epidemii zakázala návštěvy na všech lůžkových odděleních, aby před infekcí ochránila pacienty i personál. Návštěvy omezují také některé další nemocnice v kraji, zároveň zavádějí povinnost nosit uvnitř nemocničních budov respirátory.

Od března 2020 se v Olomouckém kraji koronavirem nakazilo 234 089 lidí a v souvislosti s covidem od začátku epidemie v kraji zemřelo 2466 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, pokles, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, návštěva, Krajská hygienická stanice, okres Přerov, Fakultní nemocnice Olomouc, Nemocnice Hranice, okres Šumperk, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní vlna covidu je v Olomouckém kraji na ústupu. Za týden přibylo 719 případů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.