Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jeseník hledá nového praktického lékaře pro dva tisíc pacientů. Nabízí 150 tisíc, byt, auto a další bonusy

Jesenická poliklinika se pustila do hledání nového praktického lékaře poté, co náhle skončila jedna ze zdejších lékařek a dva tisíce pacientů zůstaly bez lékařské péče. Nabízí zařízenou ordinaci, jednorázový příspěvek 150 tisíc korun, služební byt nebo auto.

Jesenická praktická lékařka Irena Grabovská měla podle jednatele Jesenické polikliniky dohodu o převodu své ordinace, ta se však nenaplnila a lékařka před pár dny oznámila konec. Bez zdravotní péče tak zničehonic zůstalo na dva tisíce pacientů. 

V inzerátu Jesenická poliklinika novému praktikovi nabízí nově zrekonstruovanou klimatizovanou ordinaci, plat až 125 tisíc a dvakrát ročně mimořádné odměny a řadu dalších bonusů, jako jsou jednorázový příspěvek 150 tisíc, příspěvky na stravování, služební byt, služební auto i pro soukromé účely a dokonce i neomezené volání a internet.

"Poliklinika inzeruje volné pracovní místo praktického lékaře pro dospělé ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami a s jejich podporou," podotkla mluvčí jesenické radnice Lucie Musialová.

Dva tisíce pacientů z Jeseníku bez lékařské péče. Po zavření ordinace se o ně na čas postarají ostatní lékaři

O téměř dvě tisícovky lidí z Jeseníku, kteří se tento týden ocitli zcela bez lékařské péče, se na přechodnou dobu postarají ostatní praktičtí lékaři z okolí. Jedna z jesenických lékařek totiž náhle ukončila činnost. Starostka Jeseníku jede v...

O téměř dvě tisícovky osiřelých pacientů se na přechodnou dobu v neodkladných případech postarají ostatní praktičtí lékaři z okolí. Hledání nového lékaře se věnuje i starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem), tento týden například mluvila přímo s ministrem zdravotnictví.

"Pacienti doktorky Grabovské mají možnost nechat si předepisovat chronickou medikaci v jesenické nemocnici. Na hematologicko - transfuzním oddělení jsou vyhrazeny časy v pondělí, úterý a pátek od 13:30 do 14:30 a ve středu od 8 do 12 hodin. V ideálním případě prosím s sebou přineste lékařskou zprávu od paní doktorky, popřípadě jakoukoliv, kterou doma najdete," vyzvala nyní pacienty na webu města mluvčí jesenické radnice.

Stanovisko doktorky Grabovské není k dispozici, svůj kontaktní telefon měla nedostupný.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ordinace, konec, hledání, lékař, plat, bonusy, Jeseník, pacient, praktický lékař, Zdeňka Blišťanová, Jesenická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Jestli teda myslíte jako teda do počtu, jestli myslíte,tak já bych teda kdyby to vzal někdo jinej :D

Sobota, 20. srpna 2022, 17:04Odpovědět

Věra Halátová

MUDr. Grabovská je žena kolem sedmdesáti let. Prostě šla na odpočinek. Na to má právo, jako každý jiný člověk. Určitě nemohla skončit ze dne na den, jak psali v jednom z předchozích článků. Musela ukončit smlouvu se ZP, musela ukončit svou činnost, protože byla s.r.o. Proč by se k tomu měla vyjadřovat? Kdo bude toho dalšího praktického lékaře zaměstnávat? Město Jeseník? Těžko. "Poliklinika" je zdravotnický institut, kde jsou lékaři v zaměstnaneckém poměru? A nabízí 150 tisíc měsíčně? Když má praktický lékař 2 500 pacientů, dostává od ZP měsíčně cca 30,-- Kč za každého. Tedy je jeho základní příjem 75 tisíc, bez toho, že by provedl jakýkoliv lékařský výkon hrazený ZP. Město nabízí byt? Jaký - státní? Nebo si ten byt bude muset lékař koupit?

Sobota, 20. srpna 2022, 16:30Odpovědět

Jeseník hledá nového praktického lékaře pro dva tisíc pacientů. Nabízí 150 tisíc, byt, auto a další bonusy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.