Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Epidemie covidu v Olomouckém kraji nabírá na síle. Počet případů roste od začátku září

Podzimní vlna koronaviru nabírá na síle. Počet nakažených v Olomouckém kraji za poslední týden vzrostl o třináct procent. Od minulého pátku přibylo 818 případů, o týden dříve jich bylo 716. Současný týdenní nárůst je mnohonásobně vyšší než loni.

Počet případů covidu vzrostl v Olomouckém kraji za poslední týden téměř o třetinu

Počet případů covidu v uplynulém týdnu v Olomouckém kraji vyskočil nahoru. V porovnání s předchozím obdobím je o téměř třetinu více lidí s koronavirem. V regionu je v současné době 114 případů covidu na sto tisíc obyvatel.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v kraji za posledních sedm dní 130 nákaz. 

"Oproti předchozímu týdnu vzrostl počet případů v Olomouckém kraji o 13 procent. Nejvyšší záchyt je v okrese Olomouc, a to 536 případů, následuje Přerov s 293, Šumperk s 276, Prostějov s 217 a Jeseník se 66 případy. Nejvíce pozitivních je mezi dospělými ve věkové skupině 35 až 64 let," sdělila mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Epidemie covidu nabírá na síle od začátku září. Horší situaci odborníci očekávají v příštích měsících a lékaři lidem doporučují, aby se nechali proti covidu očkovat či přeočkovat. Zájem vzrůstá i v Olomouckém kraji, ve čtvrtek aplikovali zdravotníci 573 dávek.

V Olomouckém kraji koronavirem onemocnělo od března 2020 celkem 237 526 lidí. V současné době se s touto nemocí potýká 3509 lidí. Nemocní s covidem, kteří jsou kvůli tomu v izolaci, nemohou hlasovat v komunálních a senátních volbách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor ČR

Štítky covid, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Olomouc, Přerov, Šumperk, Prostějov, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie covidu v Olomouckém kraji nabírá na síle. Počet případů roste od začátku září  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.