Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Počet respiračních infekcí během třetího letošního týdne klesl. Epidemiologická situace se zlepšuje

Ve třetím kalendářním týdnu roku 2023 klesl počet respiračních onemocnění oproti předchozímu týdnu o více než patnáct procent na 1 285 případů na sto tisíc obyvatel. Pokles výskytu onemocnění evidují hygienici u všech věkových skupin. Nejvyšší nemocnost nadále zůstává u dětí předškolního věku.

Počet nových případů klesl jak u chřipkových onemocnění, tak i u covidu-19. „V porovnání s předešlým týdnem jsme zaznamenali pokles relevantní nemocnosti u onemocnění s klinický obrazem chřipky o 26,5 procenta,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí olomoucké krajské hygieny Markéta Koutná.

Roztrhané oko, amputace prstů. Zdravotníci z Olomouce po hrůzném silvestru dál usilují o zákaz zábavní pyrotechniky

Odpůrců zábavní pyrotechniky v posledních letech přibývá, proti ohňostrojům a petardám se dlouhodobě staví i mnozí zdravotníci. Ti na urgentním příjmu i specializovaných pracovištích řeší devastující úrazy, které mohou vybuchující prostředky...

Počet případů onemocnění Covid-19 klesl o 31 procent. Hygienici evidovali mezi pondělím a pátkem 98 nových případů. Největší záchyt byl evidován v okrese Olomouc, následovaly okresy Prostějov, Přerov, Šumperk a Jeseník. Nejvíce nemocných je mezi lidmi ve věku 35 až 54 let.

Přestože se epidemiologická situace v kraji zlepšuje, některé nemocnice stále doporučují omezovat návštěvy. Olomoucká či prostějovská nemocnice také doporučují mít během návštěvy nasazen respirátor a provádět dezinfekci rukou. „Nadále apelujeme na osobní odpovědnost občanů při dodržování základních hygienických pravidel. Každý, kdo se necítí dobře, byl měl omezit své kontakty a zůstat doma,“ doplnila Koutná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky chřipka, onemocnění, hygiena, epidemiologická situace, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

21.1.23 U rádio Martina Kociánová. 3 minuty o viru a , dezinformacích'. Řítíme se s vládnoucí mafií do nové totality.. !

Sobota, 21. ledna 2023, 10:24Odpovědět

Počet respiračních infekcí během třetího letošního týdne klesl. Epidemiologická situace se zlepšuje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.