Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Počet nemocných s chřipkou v Olomouckém kraji opět klesl. Covidu je o něco víc

Počet nemocných s akutními respiračními chorobami v Olomouckém kraji za uplynulý týden opět klesl, v mezitýdenním srovnání o 5,5 procenta. Hygienici nyní evidují 1214 případů na 100 tisíc obyvatel. Výrazněji se snížil počet nemocných s chřipkou, naproti tomu mírně přibyl počet nákaz covidem.

"Pokles onemocnění evidujeme ve všech věkových skupinách. Nejvyšší nemocnost byla v uplynulém týdnu hlášena v okrese Prostějov, kde bylo 1634 případů na 100 tisíc obyvatel, nejnižší v okrese Šumperk a to 941 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Nejvyšší nemocnost je zaznamenána u dětí ve věku do pěti let," uvedla mluvčí olomoucké hygienické stanice Markéta Koutná.

V porovnání s předchozím týdnem hygienici zaznamenali pokles nemocnosti u onemocnění s klinickým obrazem chřipky o 26 procent. Celková nemocnost v Olomouckém kraji činí 111 případů na 100 tisíc obyvatel.

V období od 20. ledna do 26. ledna zaznamenali hygienici 110 případů onemocnění covidem, je to o 12 více než v předchozím týdnu. Nejvyšší počet nových případů evidují hygienici v okrese Olomouc, a to 46, nejméně má Jeseník, jeden případ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Olomoucký, COVID-19, chřipka, Olomoucký kraj, nemoc, Krajská hygienická stanice, Prostějov, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných s chřipkou v Olomouckém kraji opět klesl. Covidu je o něco víc  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.