Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Onkologická ambulance ve Šternberku ulehčí život těžce nemocným. Už nebudou muset dojíždět

Lidé ze Šternberka na Olomoucku a okolí, kteří onemocní rakovinou, již nebudou muset jezdit ke specialistům do Olomouce. Zdejší nemocnice otevřela novou onkologickou ambulanci. Otevřená bude pro pacienty jednou týdně, a to vždy ve čtvrtek.

Nový přístroj v prostějovské nemocnici bleskově odhalí infekci. Pacientům může zachránit život

Nový přístroj, který nyní pořídila prostějovská nemocnice, umí rychle odhalit původce infekce, a zvyšuje tak šanci na přežití pacientů s nejtěžšími stavy. Automatický analyzátor má laboratoř lékařské mikrobiologie, sloužit bude i nemocnicích v...

Onkologická ambulance poskytne lékařskou péči nově diagnostikovaným onkologickým pacientům i lidem, kteří se s nádorovým onemocněním již léčí. "Nově diagnostikované pacienty k nám odesílají nejčastěji přímo specialisté, kteří diagnózu u pacienta stanoví, nebo jejich praktičtí lékaři. Samozřejmě se na nás mohou obracet také sami pacienti," uvedla vedoucí lékařka onkologické ambulance Nemocnice AGEL Šternberk Michaela Hrouzková.

Nová ambulance zajišťuje předpis a aplikaci hormonální léčby, pravidelné kontroly, provoz mamologické poradny pro ženy se zvýšeným rizikem karcinomu prsu nebo preventivní onkologické prohlídky. V ambulanci funguje i centrum péče o žilní vstupy a postupně bude zavedena paliativní péče. "Zpřístupnění kvalitní onkologické péče je pro nás prioritou. Bude-li to potřeba, zajistíme do budoucna ve spolupráci s novojičínskými kolegy další rozšíření ordinačních dnů," podotkla ředitelka šternberské nemocnice Katarína Bučková.

Nové pracoviště totiž vzniklo díky spolupráci šternberské nemocnice s Komplexním onkologickým centrem Nemocnice AGEL Nový Jičín. "Komplexní onkologická centra mají k dispozici týmy odborníků, kteří se specializují na konkrétní onkologická onemocnění a současně veškeré diagnostické a terapeutické modality pro léčbu nádorových onemocnění," uvedl v tiskové zprávě přednosta novojičínského centra David Vrána.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AGEL

Štítky ambulance, onkologie, otevření, zdraví, nemocnice, Šternberk, pacient, rakovina, Olomouc, Olomoucký kraj, Agel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Onkologická ambulance ve Šternberku ulehčí život těžce nemocným. Už nebudou muset dojíždět  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.