Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Moderní ultrazvuk na urologii v Přerově zajistí přes dva tisíce vyšetření ročně

Pacientům na na lůžkovém oddělení a na urologické ambulanci v přerovské nemocnici bude od nynějška sloužit nový ultrazvuk za téměř milion korun. Moderní přístroj přinese výrazně dokonalejší zobrazení, zajistí přes dva tisíce urologických vyšetření ročně.

Specialisté v nemocnici Jeseník pomohli nanoskopií desítkám pacientů. Přináší šetrnou léčbu kloubů

Miniinvazivní zákrok zvaný nanoskopie podstoupilo v jesenické nemocnici od loňského léta už přes třicet pacientů. Specialisté z ortopedického oddělení tuto techniku využívají pro diagnostiku či drobné zákroky kolenního kloubu. Při výkonu provedou...

Moderní ultrazvuk pro vyšetření urogenitálního ústrojí, který poslouží jak na lůžkovém oddělení, tak i na urologické ambulanci, v hodnotě téměř milion korun nahradil starší zařízení, které již neodpovídalo požadavkům na moderní medicínu.

"Ultrazvukový přístroj je určen k diagnostice obtíží v oblasti horních i dolních močových cest a orgánů dutiny břišní. Zejména jej využijeme na lůžkovém oddělení ke kontrole a srovnání předoperačních a pooperačních nálezů a nálezů před propuštěním pacienta, dále pak ke kontrole efektivity léčby a rozhodnutí o nutnosti chirurgické intervence," vysvětlil primář urologického oddělení Nemocnice AGEL Přerov Robert Szabó.

Přístroj je mobilní, takže pokud bude potřeba, zdravotníci ho mohou dopravit na další oddělení nemocnice, počítají zejména s jeho využitím na urologické ambulanci. Ultrazvuk by měl ročně posloužit až ke dvěma tisícům vyšetření u lůžkových pacientů a stovkám dalších na ambulanci. 

"Vzhledem k několikanásobnému generačnímu skoku oproti předchozímu přístroji jsou aktuální parametry přístroje výrazně dokonalejší. Přístroj nabízí dokonalejší zobrazení i softwarové úpravy obrazu nebo možnost připojení informačních systémů s archivací fotodokumentace," dodal v tiskové zprávě primář.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AGEL

Štítky přístroj, ultrazvuk, zobrazení, urologie, nemocnice, Přerov, Agel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní ultrazvuk na urologii v Přerově zajistí přes dva tisíce vyšetření ročně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.